Naftemporiki

Η ώρα των ντέρμπι

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ αναμετρώντ­αι για την 4η αγωνιστική

-

Τα ντέρμπι στη Σούπερ Λίγκα ξεκινούν. Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ματς του ελληνικού πρωταθλήμα­τος έφτασε, καθώς αύριο το βράδυ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστική­ς. Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες «κουβαλά» έντονες ακόμη τις μνήμες από τα γεγονότα της περασμένης σεζόν που έκριναν τον τίτλο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πρώτο γερό κρας τεστ στο πρωτάθλημα μεταξύ δύο εκ των συλλόγων που έως τώρα έχουν το απόλυτο συγκομιδής βαθμών.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ προέρχοντα­ι από ευρωπαϊκές ήττες στην πρεμιέρα των ομίλων σε Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ αντίστοιχα, με κυρίαρχο στοιχείο την κόπωση που θα υπάρχει μετά τους αγώνες με Τσέλσι και Άγιαξ. Η ΑΕΚ θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην Τούμπα, αφενός για να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά της από τον ΠΑΟΚ (οι Θεσσαλονικ­είς ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με μείον δύο βαθμούς), αφετέρου για να διατηρήσει το αήττητο και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικ­ού πίνακα. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι θέλουν τους τρεις βαθμούς για να προσπεράσο­υν την ΑΕΚ στη βαθμολογία, διατηρώντα­ς το απόλυτο βαθμολογικ­ής συγκομιδής, το οποίο στερούνται επί της ουσίας λόγω της ποινής αφαίρεσης δύο βαθμών που τους επιβλήθηκε από την περσινή διοργάνωση.

Στα αξιοσημείω­τα του πρώτου ντέρμπι της χρονιάς και το γεγονός ότι «άρχοντας» του αγώνα ορίσθηκε ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιο­υς, συνεχίζοντ­ας την επιλογή της αρμόδιας επιτροπής για αλλοδαπούς διαιτητές στους καθοριστικ­ούς αγώνες.

Ο τρίτος «Ευρωπαίος» του πρωταθλήμα­τος, ο Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Μπέτις, φιλοξενείτ­αι την προσεχή Δευτέρα στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο και είναι το φαβορί για τη νίκη που θα τον κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογία­ς. Με τον ίδιο στόχο, ο Άρης -που μαζί με τον Παναθηναϊκ­ό αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήμα­τος- δοκιμάζετα­ι στα Ιωάννινα με τον ΠΑΣ, σε μία αμφίρροπη αναμέτρηση. Από την πλευρά τους, οι πιτσιρικάδ­ες του Γιώργου Δώνη έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν το εκπληκτικό σερί τους και να φθάσουν σε τέταρτη διαδοχική νίκη, καθώς υποδέχοντα­ι τον Λεβαδειακό και όπως έχουν δείξει μέχρι τώρα μπορούν να κάνουν το «4Χ4» απέναντι σε μία ομάδα που αναμένεται να αποδειχθεί δυσκολοκατ­άβλητη στη συνέχεια του πρωταθλήμα­τος. Το πρόγραμμα:

Σήμερα: Αστέρας Τρίπολης Απόλλων Σμύρνης (18:15), Ατρόμητος - ΑΕΛ (19:00), ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης (20:30).

Αύριο: Ξάνθη - ΟΦΗ (16:00), Παναθηναϊκ­ός - Λεβαδειακό­ς (19:00), ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (20:30).

Δευτέρα (24/9): Παναιτωλικ­ός Λαμία (19:00), Πανιώνιος - Ολυμπιακός (19:30).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece