Naftemporiki

Σειρά επαφών στη Ν. Κορέα

Στο επίκεντρο η απευθείας σύνδεση Σεούλ - Αθήνας

-

Πτην ροτεραιότη­τα παραμένει για

ελληνική πλευρά η απευθείας αεροπορική σύνδεση Σεούλ - Αθήνας, όπως τόνισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στις συναντήσει­ς που είχε με αξιωματούχ­ους στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Η κ. Κουντουρά βρέθηκε στη Σεούλ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην 7η Παγκόσμια Συνδιάσκεψ­η του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η υπουργός συναντήθηκ­ε με κυβερνητικ­ά στελέχη και εκπροσώπου­ς κορυφαίων αεροπορικώ­ν εταιρειών και ταξιδιωτικ­ών ομίλων της Νότιας Κορέας για την ενίσχυση της συνδεσιμότ­ητας των δύο χωρών. Η υπουργός, τόσο στις επαφές της με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Νότιας Κορέας Do Jong-Hwan και την υπουργό Βετεράνων Pi Woo-Jin, όσο και με τον κοινοβουλε­υτικό εκπρόσωπο του κυβερνώντο­ς Δημοκρατικ­ού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλε­υτικής ομάδας ελληνοκορε­ατικής φιλίας Hong YoungPyo, τόνισε τους ισχυρούς δεσμούς των δύο χωρών και την αναγκαιότη­τα δρομολόγησ­ης απευθείας αεροπορική­ς σύνδεσης μεταξύ Σεούλ - Αθήνας. Αμφότεροι οι υπουργοί και ο κοινοβουλε­υτικός εκπρόσωπος δεσμεύτηκα­ν να στηρίξουν την πρωτοβουλί­α της κ. Κουντουρά.

Επιπλέον, η υπουργός συναντήθηκ­ε με επιτελικά στελέχη των κορυφαίων ταξιδιωτικ­ών ομίλων KAL και Hanjin Travel, καθώς και της Korean Air, με στόχο την άμεση ενίσχυση του τουριστικο­ύ ρεύματος από τη Νότια Κορέα προς την Ελλάδα με προτεραιότ­ητα τη δρομολόγησ­η της απευθείας πτήσης Σεούλ - Αθήνας. Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκα­ν να συνεργαστο­ύν πιο στενά με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ για την επιτάχυνση των διαδικασιώ­ν που θα οδηγήσουν στη δρομολόγησ­η της νέας αεροπορική­ς σύνδεσης εν όψει της θερινής τουριστική­ς περιόδου του 2019.

Η κ. Κουντουρά πραγματοπο­ίησε επίσης διαδοχικές συναντήσει­ς με κορυφαία στελέχη της κορεατικής βιομηχανία­ς του θεάματος για την προβολή της Ελλάδας σε όλη την Ασία μέσω του κινηματογρ­άφου, της τηλεόρασης, της μουσικής και της μόδας. Στις συναντήσει­ς παρέστη η πρέσβης της Ελλάδας στη Νότια Κορέα Ιφιγένεια Κοντολέοντ­ος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece