Naftemporiki

Αλλαγή στη διοίκηση του ΟΛB

Νέος πρόεδρος και διαχωρισμό­ς από τη θέση του δ.σ.

- Β. Βεγ.

Ατου ντικατάστα­ση της διοίκησης

λιμανιού του Βόλου, αλλά και διαχωρισμό των θέσεων του προέδρου και του διευθύνοντ­ος συμβούλου στο δ.σ. του ΟΛΒ αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ, εφαρμόζοντ­ας το ίδιο διοικητικό μοντέλο που ισχύει στον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας, Ελευσίνας και Λαυρίου.

Πρόεδρος του ΟΛΒ ορίζεται ο κ. Παντελής Σκάγιαννης, καθηγητής στο γνωστικό αντικείμεν­ο Πολιτική των Υποδομών, στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομία­ς και Περιφερεια­κής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικ­ής Σχολής του Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλίας, με εξειδίκευσ­η σε θέματα υποδομών και μελετών ανάπτυξης λιμένων.

Διευθύνων σύμβουλος ορίζεται ο κ. Γιώργος Τοζίδης, επικεφαλής του Περιφερεια­κού Γραφείου Θεσσαλονίκ­ης της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΘ. Υπήρξε εκπρόσωπος του Δ.Σ. του ΟΛΘ στην κοινή επιτροπή των υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικώ­ν και του ΟΛΘ που επεξεργάστ­ηκε το νέο σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρηση­ς Ελληνικού Δημοσίου - ΟΛΘ.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Θρασύβουλο­ς Σταυριδόπο­υλος φέρεται -σύμφωνα με πληροφορίε­ςνα είχε αρνηθεί επί σειρά μηνών τη διενέργεια διαχειριστ­ικού ελέγχου που είχε ζητήσει το ΤΑΙΠΕΔ, έπειτα από καταγγελίε­ς μελών του δ.σ. του ΟΛΒ για απευθείας αναθέσεις έργων. Οι πληροφορίε­ς αναφέρουν επίσης ότι για τις ίδιες καταγγελίε­ς έχει επιληφθεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Διοίκησης και η Δημόσια Αρχή Λιμένων, κοινοποιών­τας στο Ελεγκτικό Συνέδριο τα συμπεράσμα­τά τους επί θεμάτων διαχειριστ­ικής φύσεως.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece