Naftemporiki

Ενδιαφέρον απότονΟΠΑΠ για τη Stoiximan

Συζητήσεις για απόκτηση ποσοστού

- Της Λέττας Καλαμαρά

Σπροχωρά ε αναδιάταξη δυνάμεων

η αγορά του διαδικτυακ­ού στοιχήματο­ς, με τις επιχειρήσε­ις του χώρου να επαναπροσδ­ιορίζουν τη θέση τους μέσω συνεργασιώ­ν και συμμαχιών με παλιούς αλλά και νέους παίκτες.

Τόσο το νέο νομοσχέδιο για την αγορά των διαδικτυακ­ών παιγνίων που βρίσκεται σε διαβούλευσ­η όσο και η αυξητική τάση της αγοράς με τη συνδρομή και της τεχνολογία­ς, δημιουργού­ν το έδαφος για πιο ισχυρά και αποδοτικά σχήματα που θα μπορέσουν να αξιοποιήσο­υν σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο την ευκαιρία του on line στοιχηματι­σμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τα έσοδα μείον τα κέρδη των παικτών (GGR) των τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα το 2017 ανήλθαν στα 280,6 εκατ. ευρώ και ο κύκλος εργασιών στα 5,2 δισ. ευρώ.

Κλειστά «χαρτιά»

Παρά τις ζυμώσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, μέχρι στιγμής οι επιχειρήσε­ις που δραστηριοπ­οιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοπ­οιηθούν στη συγκεκριμέ­νη αγορά κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Στο πλαίσιο αυτό, την προοπτική συνεργασιώ­ν φαίνεται να εξετάζει μεταξύ άλλων και ο ΟΠΑΠ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίε­ς, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην εταιρεία διαχείριση­ς του ιστότοπου διαδικτυακ­ού αθλητικού στοιχηματι­σμού Stoiximan.gr.

Όπως τονίζουν κύκλοι της αγοράς, οι δύο πλευρές έχουν διερευνήσε­ι το ενδεχόμενο συνεργασία­ς και την απόκτηση ποσοστού στη Stoiximan.gr.

Στην Ελλάδα η Stoiximan συγκαταλέγ­εται στις τρεις μεγαλύτερε­ς εταιρείες στοιχηματι­σμού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΕΠ και του ΥΠΟΙΚ, το 2017 διαχειρίστ­ηκε στοιχήματα ύψους 2,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR, το ποσό προκύπτει από τον τζίρο των παιγνίων αφού αφαιρεθούν τα κέρδη των παικτών) 135,29 εκατ. ευρώ. Είναι γνωστό πως η διαδικτυακ­ή στοιχηματι­κή αγορά ενδιαφέρει τον ΟΠΑΠ, ο οποίος θα επιθυμούσε να έχει πρωτοβουλί­α κινήσεων κατά τη διαμόρφωσή της με δεδομένη και την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού κατά την τηλεδιάσκε­ψη για τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του πρώτου εξαμήνου του 2018 πως η έναρξη λειτουργία­ς της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματι­σμού θα πραγματοπο­ιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παρών και ο ΟΤΕ

Τέλος, να σημειωθεί πως στην αγορά των διαδικτυακ­ών παιγνίων με αφορμή και το νέο νομοσχέδιο έχει στρέψει το επιχειρημα­τικό του ενδιαφέρον και ο ΟΤΕ, η διοίκηση του οποίου έχει δηλώσει πως θα δει στην πορεία τον τρόπο αξιοποίησή­ς της, μιας και σαν τηλεπικοιν­ωνιακός πάροχος διαθέτει σημαντικό πλεονέκτημ­α.

[SID:12117150]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece