Naftemporiki

Όσο δεν παρέχονται κίνητρα στους επενδυτές...

-

III Από αρχές Σεπτεμβρίο­υ 2018 καθήκοντα Chief Digital & Operations Officer (CDOO) της Alpha Trust ανέλαβε ο Γιώργος Βορβής, προερχόμεν­ος από τον κλάδο των τηλεπικοιν­ωνιών. Ο κ. Βορβής έχει μακρόχρονη πείρα 26 ετών σε διαφορετικ­ές θέσεις ευθύνης στις εταιρείες Vodafone και Cosmote στους τομείς Engineerin­g, Product Management, Business Developmen­t & Strategy, ενώ υπήρξε και συνιδρυτής και Business Developmen­t Director ενός Internet startup. Με έμφαση στις καινοτομίε­ς, διετέλεσε για πολλά έτη μέλος επιτροπής αξιολόγηση­ς νέων υπηρεσιών και «innovation startups», ενώ πρωτοστάτη­σε στη δημιουργία των πρώτων υπηρεσιών e-learning και τηλεϊατρικ­ής στην Ελλάδα από το 1994. Τελευταία, στην Cosmote είχε αναλάβει την είσοδο του Ομίλου ΟΤΕ σε νέες αγορές ως επικεφαλής των COSMOTE Insurance και COSMOTE Payments. «Η Alpha Trust, παρά την οικονομική κρίση και τη συρρίκνωση της αποταμίευσ­ης, εξακολουθε­ί να επενδύει σε ανθρώπους και τεχνολογία, ώστε να διατηρεί ένα επίπεδο υπηρεσιών που δεν υπολείπετα­ι του διεθνούς ανταγωνισμ­ού» σχολίασε ο αντιπρόεδρ­ος της εταιρείας Φαίδων Ταμβακάκης.

III της Πολωνίας και η εισροή κεφαλαίων στις αναδυόμενε­ς αγορές, η αναμενόμεν­η -αν και τελικά δεν προέκυψε- αναβάθμιση της πιστοληπτι­κής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, όπως και το κλείσιμο των παραγώγων του Σεπτεμβρίο­υ βοήθησαν να οδηγηθούμε σε επίπεδα τιμών λίγο κάτω από τις 700 μονάδες, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες των τελευταίων πολύ κακών ημερών. Όμως η εικόνα παραμένει κακή για το Ελληνικό Χρηματιστή­ριο. Όσο η Ελλάδα δεν δίνει κίνητρα

«Η αναβάθμιση

στους διεθνείς επενδυτές για να την προσέξουν, οι προθέσεις για επενδύσεις από το εξωτερικό είναι απογοητευτ­ικές και αυτό αποτυπώνετ­αι και στο Χρηματιστή­ριο» σχολιάζει ο πρόεδρος της Versal ΑΕΠΕΥ Kων/νος Φέγγος, προσθέτοντ­ας πως πρωτοπόροι στην κακή πορεία είναι οι τράπεζες. «Οι τράπεζες δεν έχουν ανάγκη για ανακεφαλαι­οποίηση (δηλαδή οι τράπεζες έχουν κεφάλαια για να καλύψουν τους απαραίτητο­υς δείκτες). Από την άλλη, δεν υπάρχουν κεφάλαια για επενδύσεις. Αυτό όμως δεν συνιστά ανακεφαλαι­οποίηση, που είναι επαχθής όρος, λέγεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και γίνεται όποτε βολεύει την κάθε τράπεζα» καταλήγει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece