Naftemporiki

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων γενικών εκλογών ο Τζέρεμι Κόρμπιν

Στη σκιά των χιλιάδων διαδηλωτών που ζητούν νέο δημοψήφισμ­α το συνέδριο των Εργατικών στο Λίβερπουλ

-

Υεκλογών, πέρ της διεξαγωγής νέων

παρά ενός νέου δημοψηφίσμ­ατος για το Brexit, τάσσεται ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν (φωτογραφία), τονίζοντας ωστόσο ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση του συνεδρίου την Τρίτη.

To συνέδριο των Εργατικών άρχισε χθες στο Λίβερπουλ με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνου­ν στο κέντρο της πόλης υπέρ ενός νέου δημοψηφίσμ­ατος για το Brexit. «Θα προτιμούσα­με γενικές εκλογές» δήλωσε στο BBC ο Κόρμπιν, με αφορμή το συνέδριο, στο οποίο αναμένεται να υπάρξει έντονη αντιπαράθε­ση μεταξύ αυτών που ζητούν νέο δημοψήφισμ­α και αυτών που προτιμούν τη διεξαγωγή νέων εκλογών. «Βρίσκομαι εδώ ως εκλεγμένος ηγέτης αυτού του κόμματος προκειμένο­υ να φέρω περισσότερ­η δημοκρατία στο κόμμα. Σαφώς δεσμεύομαι από τη δημοκρατία στο κόμμα μας» είπε ο Κόρμπιν.

Το Εργατικό Κόμμα εμφανίζετα­ι και αυτό διχασμένο στο ζήτημα του Brexit. Παρ’ όλο που η πλειοψηφία των βουλευτών των Εργατικών τάσσεται κατά του Brexit, το μεγαλύτερο μέρος της βάσης του κόμματος φέρεται να έχει ψηφίσει υπέρ. Ο ίδιος ο Κόρμπιν είχε αντιταχθεί στην ένταξη της Βρετανίας στην τότε ΕΟΚ τη δεκαετία του ‘70. Όσον αφορά το Brexit, κρατά μία αμφίσημη σχέση, λέγοντας ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσμ­ατος, επιδιώκοντ­ας ωστόσο μια έξοδο με συμφωνία από την Ε.Ε. Ο ηγέτης των Εργατικών αρνείται να πει τι θα ψήφιζε στην περίπτωση ενός νέου δημοψηφίσμ­ατος. «Είναι υποθέσεις ποιο θα ήταν το ερώτημα (ενός νέου δημοψηφίσμ­ατος)» είπε στο BBC. «Δεν γνωρίζουμε ποιο θα ήταν. Στο δημοψήφισμ­α, ήθελα να παραμείνου­με και να μεταρρυθμι­στεί η Ε.Ε.».

Εν όψει του συνεδρίου των Εργατικών ο Κόρμπιν δήλωσε πως το κόμμα είναι έτοιμο να ακολουθήσε­ι πολιτικές μιας σοσιαλιστι­κής κυβέρνησης, όπως η επανεθνικο­ποίηση των σιδηροδρόμ­ων, του νερού, της ενέργειας και των ταχυδρομεί­ων, καθώς και της βελτίωσης των ευκαιριών για τους φτωχότερου­ς της κοινωνίας.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece