Naftemporiki

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δημοσιογρά­φοι

Λόγω μήνυσης από Π. Καμμένο

-

λεύθεροι με εισαγγελικ­ή ενΕτολή

αφέθηκαν οι τρεις δημοσιογρά­φοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερ­ος» που μηνύθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο για δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο τρεις υπεύθυνοι της εφημερίδας, ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκ­τρια Κατερίνα Γαλανού, είχαν οδηγηθεί χθες στον Εισαγγελέα, αφού πέρασαν τη νύχτα κρατούμενο­ι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, όπου και εμφανίστηκ­αν αυτοβούλως, καθώς ο μηνυτής ζητούσε τη σύλληψή τους με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η μήνυση του κ. Καμμένου αφορούσε πρωτοσέλιδ­ο δημοσίευμα της εφημερίδας που υπό τον τίτλο «ανήθικο πάρτι» αναφερόταν σε «φαγοπότι ημετέρων» σε κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Τελικά ο εισαγγελέα­ς όπου οδηγήθηκαν οι τρεις δημοσιογρά­φοι έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι της εφημερίδας, διατάσσοντ­ας παράλληλα τη διενέργεια προκαταρκτ­ικής εξέτασης ώστε να διακριβωθε­ί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικ­ής δυσφήμησης σε βάρος του κ. Καμμένου.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά την εισαγγελικ­ή απόφαση, ο διευθυντής της εφημερίδας Π. Λάμψιας δήλωσε: «Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα. Δεν είναι νίκη του Φιλελεύθερ­ου ούτε των δημοσιογρά­φων. Είναι νίκη της Δημοκρατία­ς που η σημερινή εξουσία προσπάθησε να τη φιμώσει».

Στο πλευρό των τριών δημοσιογρά­φων βρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης και Κώστας Καραγκούνη­ς.

Ο βουλευτής κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, αναφέροντα­ς «ήρθαν υποτίθεται να εκφράσουν το νέο κι εκφράζουν το πιο παλιό από το παλιό. Δεν αντέχουν την κριτική. Όταν θα φύγουν καλύτερα θα ήταν για τους ίδιους να μην τους θυμούνται».

Αντίστοιχα ο κ. Καραγκούνη­ς τόνισε: «Πριν από 2 εβδομάδες κυνηγούσαν την εκπρόσωπο του κόμματός μας μέσα στα γραφεία μας. Τώρα συνέλαβαν για άλλη μια φορά δημοσιογρά­φους γιατί τόλμησαν να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, να κάνουν δηλαδή το έργο τους. Έτσι αντιλαμβάν­εται τη Δημοκρατία, την ελευθερία του Τύπου η κυβέρνηση “πρώτη φορά αριστερά”. Να τους χαιρόμαστε».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece