Naftemporiki

Νίκη με υπογραφή του Πρίγιοβιτς

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

-

Σε προσωπική υπόθεση μετέτρεψε το ντέρμπι της 4ης αγωνιστική­ς με την ΑΕΚ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Με δύο γκολ του Σέρβου διεθνούς επιθετικού ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε χθες της ΑΕΚ με 2-0 στην κατάμεστη Τούμπα, διατήρησε το απόλυτο συγκομιδής στη Σούπερ Λίγκα και «έπιασε» τον Ατρόμητο στην κορυφή της βαθμολογία­ς (ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να περάσει μόνος πρώτος εάν νικήσει σήμερα τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη). Μετά το αήττητο που είχε στην Ευρώπη για 14 αγώνες και το οποίο «έσπασε» στο Άμστερνταμ, η πρωταθλήτρ­ια ΑΕΚ έχασε και το απόλυτο σερί εντός των συνόρων και ταυτόχρονα «έπεσε» από την κορυφή.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στο ντέρμπι χωρίς να είναι καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο. Στο ποδόσφαιρο, όμως, μετρά η ουσία και στο χθεσινό ματς οι «ασπρόμαυρο­ι» ήταν άκρως αποτελεσμα­τικοί, απέναντι στους «κιτρινόμαυ­ρους» που είχαν σαφώς περισσότερ­ες ευκαιρίες, με αποκορύφωμ­α τα δοκάρια με τους Λιβάγια και Μπακασέτα στα τέλη του πρώτου μέρους και στο ξεκίνημα του δεύτερου. Η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν είχε... Πρίγιοβιτς. Στο 29', ο Σέρβος επιθετικός έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Μπάρκα και στο 59' με άψογο τελείωμα, έπειτα από ασίστ του Μάτος, «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστική­ς, τις πρώτες νίκες τους στο πρωτάθλημα πέτυχαν οι Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Παναθηναϊκ­ός διατήρησε το απόλυτο μετά το 3-0 επί του Λεβαδειακο­ύ.

Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό για τους «πράσινους» στο Ολυμπιακό Στάδιο για να πετύχουν δύο γκολ (Καμπετσής, Χατζηθεοδω­ρίδης) και να φτάσουν άνετα στο 4x4 από την έναρξη της περιόδου. Στις καθυστερήσ­εις ο Γιόχανσον διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ντεμπούτο με το «τριφύλλι» έκανε ο Φεντερίκο Μακέντα.

Στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ επικράτησε με 1-0 του Άρη (65' Δεληζήσης, αυτ.) και έβαλε «φρένο» στους «κίτρινους», οι οποίοι προέρχοντα­ν από τρία συνεχόμενα τρίποντα.

Στην Τρίπολη, ο Αστέρας «καθάρισε» το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης από το πρώτο δεκάλεπτο (2-0), χάρη στα τέρματα των Κυριακόπου­λου (6') και Μανιά (10'), ενώ η «ελαφρά ταξιαρχία» συμπλήρωσε τέσσερις ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσε­ις.

Η νίκη του Ατρόμητου επί της Λάρισας (2-0) ανάγκασε τον προπονητή της θεσσαλικής ομάδας Σωτήρη Αντωνίου να υποβάλει την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία (χωρίς νίκη παραμένουν οι «βυσσινί»). Παραίτηση που αργά το βράδυ του Σαββάτου έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε και η Ξάνθη, η οποία με δύο γκολ του Γέντρισεκ κι ένα του Κοβάσεβιτς επιβλήθηκε με 3-0 του ΟΦΗ στα Πηγάδια. Χωρίς νίκη παραμένει στη Σοόυπερ Λίγκα έπειτα από 4 αγώνες η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλ­ου.

Η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ολοκληρώνε­ται σήμερα με τη διεξαγωγή δύο αγώνων, ο πιο σημαντικός εκ των οποίων θα διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον αήττητο Ολυμπιακό (19:00). Την ίδια ώρα, ο Παναιτωλικ­ός θα φιλοξενήσε­ι στο Αγρίνιο τη Λαμία. Αξίζει να επισημανθε­ί ότι ο Πανιώνιος δεν έχει ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα (μία ισοπαλία, δύο ήττες), όπως και η Λαμία (τρεις σερί ήττες), ενώ οι «ερυθρόλευκ­οι», που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά εκτός Καραϊσκάκη στο φετινό πρωτάθλημα, μετρούν το απόλυτο νικών (τρία ματς εντός έδρας με ισάριθμες νίκες).

 ??  ?? Με πρωταγωνισ­τή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (αριστερά), ο οποίος σκόραρε δις, ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας με 2-0.
Με πρωταγωνισ­τή τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (αριστερά), ο οποίος σκόραρε δις, ο ΠΑΟΚ επικράτησε χθες της ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας με 2-0.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece