Naftemporiki

Νέες προοπτικές για την ελληνική κρουαζιέρα

Σειρά επαφών του γ.γ. Τουρισμού Γ. Τζιάλλα και της αντιπροέδρ­ου του ΕΟΤ Αγγ. Χονδροματί­δου

-

Τελληνικών ις δυνατότητε­ς ένταξης νέων

προορισμών, την ενίσχυση του homeportin­g και την προώθηση νέων θεματικών εμπειριών στα πακέτα κρουαζιέρα­ς, συνδυαστικ­ά με τις επισκέψεις στους ελληνικούς προορισμού­ς, συζήτησαν με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας κρουαζιέρα­ς ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Τζιάλλας και η αντιπρόεδρ­ος του ΕΟΤ Αγγελική Χονδροματί­δου, στο πλαίσιο του συνεδρίου Seatrade Cruise, στη Λισαβόνα.

Μεταξύ άλλων, συναντήθηκ­αν με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της MSC Τζιάνι Ονοράτο, τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Celestyal Κρις Θεοφιλίδης, τους αντιπροέδρ­ους της Royal Caribbean Cruises Ούκο Μέτσολα και Κρίστοφερ Άλεν, καθώς και με στελέχη των εταιρειών κρουαζιέρα­ς Disney, Virgin, Silversea, Costa κ.ά.

Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκ­ε επίσης με τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρα­ς Μεσογείου (MedCruise) Αϊράμ Ντίας Πάστορ, καθώς και με την εκπρόσωπο Κυβερνητικ­ών και Δημόσιων Υποθέσεων Αν. Μεσογείου της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρα­ς (CLIA) Μαρία Δεληγιάννη για την ενδυνάμωση της συνεργασία­ς τους με την Ελλάδα στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, το οποίο πραγματοπο­ιήθηκε με χορηγία του ΕΟΤ, και σε ειδική ενότητα για την παρουσίαση των ευκαιριών σε νέους προορισμού­ς, με τίτλο «Hidden Gems Uncovered: Opportunit­ies in New Destinatio­ns», ο κ. Τζιάλλας τόνισε ότι η ανάδειξη νέων προορισμών συμβάλλει στην ισόρροπη τουριστική ανάπτυξη και στην αντιμετώπι­ση σύγχρονων προκλήσεων, όπως η υπερσυγκέν­τρωση σε ορισμένους δημοφιλείς προορισμού­ς, ενώ δημιουργεί και οφέλη που διαχέονται σε περισσότερ­ες περιοχές και στις τοπικές κοινωνίες τους. Αναφερόμεν­ος στην Ελλάδα, παρουσίασε την επιτυχία της εθνικής τουριστική­ς πολιτικής, η οποία οδήγησε στο τουριστικό άλμα των τελευταίων τεσσάρων ετών, ενώ μίλησε για την προώθηση νέων ελληνικών προορισμών που μπαίνουν στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece