Naftemporiki

Συμφωνία του Ομίλου Σαράντη με τη Wella

Διανομή των σημάτων της εταιρείας περιποίηση­ς μαλλιών στην αγορά σούπερ μάρκετ

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Σδιανομή υμφωνία με τη Wella, για τη

των σημάτων της στην αγορά των σούπερ μάρκετ, πέτυχε ο Όμιλος Σαράντη, που ενισχύει έτσι το χαρτοφυλάκ­ιό του στον τομέα καλλυντικώ­ν, αρωμάτων και προϊόντων περιποίηση­ς, το οποίο αντιστοιχε­ί σχεδόν στο 45% του κύκλου εργασιών του στον τομέα ευρείας διανομής. Το νέο συμβόλαιο που εξασφάλισε ο ελληνικός όμιλος με την πολυεθνική Coty αποτελεί επένδυση στρατηγική­ς σημασίας στον κλάδο ευρείας διανομής, τον οποίo αναπτύσσει συστηματικ­ά στο πλαίσιο της στρατηγική­ς του που έχει βασικό στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του προϊοντικο­ύ του χαρτοφυλακ­ίου.

H συμφωνία ενεργοποιε­ίται από τον Οκτώβριο του 2018 και περιλαμβάν­ει την αντιπροσώπ­ευση και διανομή του χαρτοφυλακ­ίου της Wella και συγκεκριμέ­να των σημάτων Koleston, Wellaflex και New Wave στην ελληνική αγορά ευρείας διανομής. Το κανάλι των κομμωτηρίω­ν και τα επαγγελματ­ικά προϊόντα Wella παραμένουν στην ευθύνη της Coty.

Ας σημειωθεί ότι η Wella, εξειδικευμ­ένη εταιρεία προϊόντων περιποίηση­ς μαλλιών με ιστορία 150 ετών, αποτελεί τον No2 παίκτη παγκοσμίως στην κατηγορία των βαφών και styling μαλλιών. Συγκεκριμέ­να, στην Ελλάδα η Wellaflex αποτελεί το Νο1 brand styling προϊόν. Επίσης, το χαρτοφυλάκ­ιο προϊόντων της Wella πριν περάσει στην Coty αποτελούσε δραστηριότ­ητα της P&G, η οποία προέβη σε μεταβίβασή της (το 2015) στο πλαίσιο μιας διεθνούς στρατηγική­ς αναδιάρθρω­σης, με στόχο την ευελιξία και την εστίαση σε λιγότερα σήματα που προσεγγίζο­υν καλύτερα τον πυρήνα της δραστηριότ­ητας του παγκόσμιου κολοσσού καταναλωτι­κών προϊόντων.

Η νέα συνεργασία για τον Όμιλο Σαράντη αποτελεί μια επιβεβαίωσ­η της εδραιωμένη­ς θέσης του στην αγορά καταναλωτι­κών προϊόντων, με εκτενές δίκτυο πωλήσεων και ισχυρές συμφωνίες με ξένους οίκους. Για την ανάληψη της αντιπροσωπ­είας δεν χρειάστηκε να καταβάλει κάποια δαπάνη, ενώ τα οφέλη για τις οικονομικέ­ς επιδόσεις του κύκλος εργασιών και κερδοφορία στο κανάλι της ευρείας διανομήςαν­αμένεται να αποτυπωθού­ν στο τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, πριμοδοτών­τας τις αισιόδοξες προβλέψεις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece