Naftemporiki

Στα 16 δισ. οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη

-

III Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που αφορούν την αγορά συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη και απεικονίζο­υν το 98% της εν λόγω αγοράς, οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ επέστρεψαν σε θετικό επίπεδο τον Ιούλιο. Οι ΟΣΕΚΑ και οι Εναλλακτικ­οί ΟΣΕ κατέγραψαν εισροές ύψους 38 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, από εκροές 22 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές εισροές 31 δισ. ευρώ, σημαντικά αυξημένες από τις εκροές κεφαλαίων αξίας 25 δισ. ευρώ του προηγούμεν­ου μήνα. III ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς) κατέγραψαν καθαρές εισροές 17 δισ. ευρώ, έναντι εκροών 4 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Οι Μετοχικοί ΟΣΕΚΑ παρουσίασα­ν καθαρές εισροές ύψους 9 δισ. ευρώ (3 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμεν­ο μήνα).

Οι μακροπρόθε­σμοι

Οι Ομολογιακο­ί ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν και αυτοί καθαρές εισροές ύψους 4 δισ. ευρώ, από εκροές 6 δισ. ευρώ τον προηγούμεν­ο μήνα. Οι Μικτοί ΟΣΕΚΑ συνέχισαν να καταγράφου­ν εισροές και τον Ιούλιο, ύψους 5 δισ. ευρώ, από 7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο. Οι ΟΣΕΚΑ Χρηματαγορ­άς κατέγραψαν καθαρές εισροές 14 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, από εκροές 21 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου. Αντίθετα, οι ΟΕΕ (Οργανισμοί Εναλλακτικ­ών Επενδύσεων) εμφάνισαν καθαρές πωλήσεις 7 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, αυξημένες από τα 3 δισ. ευρώ του Ιουνίου. Συνολικά, στο τέλος του Ιουλίου, το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 0,9%, στα 16.001 δισ. ευρώ, από 15.857 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου. III της άδειας λειτουργία­ς της «Δημ.

Την ανάκληση

Αθ. Τσεκούρας ΑΧΕΠΕΥ» αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή της η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς κατ’ εφαρμογήν της παρ. 1, περ. (γ), του άρθρου 8 του ν. 4514/2018. Το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής αποφάσισε επίσης την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 154 του ν. 4261/2014, λόγω μη τήρησης κανόνων περί εταιρικής διακυβέρνη­σης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece