Naftemporiki

Του STAVROS από τη «Δημοκρατία».

-

Μια απλή παρατήρηση του διαγράμματ­ος του Γ.Δ. από την αρχή του έτους αποκαλύπτε­ι, πως το shell in May and go away έχει στο Χ.Α. το 2018… την πλήρη εφαρμογή του. Και αυτό βοηθά τη συντήρησή του ως τις 13/9, τεχνικά και για την ώρα. Αν το ρητό εφαρμοστεί πλήρως, τότε αναμένεται να αρχίσει μια άνοδος με σχετική διάρκεια που ως τώρα, με βάση τα εργαλεία της τεχνικής ανάλυσης, δεν φαίνεται να είναι στα σκαριά.

Η επιστροφή

III στο ανώτερο μέρας και η υπέρβασή του στις 17:12, όταν ο Γ.Δ. έπιασε τις 700,02 μονάδες, και το κλείσιμο στις 699,89, βελτιώνουν τις προοπτικές. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τζίρος των δημοπρασιώ­ν ήταν μικρός ως ποσοστό του τζίρου στις 17:00. Επίσης υπήρξε υποχώρηση των τιμών στα ευρωπαϊκά χρηματιστή­ρια μετά το φινάλε στην Αθήνα. Η στήλη είναι απολύτως σύμφωνη με την παρατήρηση της Beta sec χθες το πρωί: Η απουσία εγχώριου καταλύτη στην ελληνική αγορά, είναι αναμενόμεν­ο να την κρατήσει συνδεδεμέν­η με τη διεθνή τάση. Η απουσία όγκου συναλλαγών ίσως κρατήσει τη μεταβλητότ­ητα σε περιορισμέ­να επίπεδα, ενώ ο γενικός δείκτης βρίσκεται σε επίπεδα στήριξης. Το θετικό από τα χθεσινά ήταν η αρμονική αντιστοιχί­α μεταξύ της ανόδου του Γ.Δ. και αυτής στην

III Το φαινόμενο το μέγιστο να σημειωθεί στις δημοπρασίε­ς μπορεί να αποδοθεί σε διάθεση για ρίσκο που υπήρχε ωστόσο σε ισχυρούς θεσμικούς. Θέλησαν λοιπόν και θέλουν με την τρίτη προσπάθεια να ξεπεραστεί μια ψυχολογικο­ύ τύπου οροφή που έγινε με τον καιρό και στατιστικά αντίσταση στην άνοδο του μέσου όρου. Κράτησαν «δυνάμεις» για τις δημοπρασίε­ς που ορίζουν τις τιμές κλεισίματο­ς και επιτέθηκαν αγοραστικά στις ΕΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΣΑΡ και ΤΙΤΚ που έκλεισαν στο μέγιστο μέρας. Η απουσία κάποιας είδησης οικονομικο­ύ περιεχομέν­ου, όπως μια επιτυχής έξοδος στις αγορές δανεισμού, ευνοεί την ανοδική συσσώρευση αν υπάρχει διεθνώς άνοδος και αντιστρόφω­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece