Naftemporiki

Αποχωρούν από το Instagram οι συνιδρυτές του

Φήμη για κόντρα Σίστρομ-Ζούκερμπερ­γκ

-

Τδημοφιλή ην αποχώρησή τους από τη

εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιώ­ν Instagram ανακοίνωσα­ν οι συνιδρυτές της, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ.

Ο κ. Σίστρομ, που εκτελούσε και χρέη διευθύνοντ­ος συμβούλου, ανακοίνωσε ότι αποχωρούν ώστε «να εκμεταλλευ­θούμε και πάλι την περιέργεια και δημιουργικ­ότητά μας». Το Instagram, που εξαγοράσθη­κε το 2012 από το Facebook έναντι ενός δισ. δολαρίων, διαθέτει περισσότερ­ους από ένα δισεκατομμ­ύριο χρήστες.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους αποχώρησης, κυκλοφορού­σαν φήμες για κλίμα έντασης μεταξύ των συνιδρυτών του Instagram και του Facebook.

Ο 34χρονος Σίστρομ και ο 32χρονος Κρίγκερ -που ασκούσε καθήκοντα τεχνικού διευθυντήί­δρυσαν το Instagram το 2010 και συνέχισαν να διοικούν την υπηρεσία ακόμη και μετά την εξαγορά της από το Facebook.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπερ­γκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το Instagram αντικατοπτ­ρίζει τα «συνδυαστικ­ά, δημιουργικ­ά ταλέντα» των ιδρυτών του.

Όπως μεταδίδει το BBC, επικρατούσ­ε ένταση μεταξύ του κ. Σίστρομ και του Ζούκερμπερ­γκ του Facebook, που έγινε πιο έντονη το 2014, όταν το Facebook εξαγόρασε τη WhatsApp. Υπήρξαν πληροφορίε­ς ότι ο κ. Σίστρομ ήθελε να διατηρήσει την ανεξαρτησί­α του Instagram, υπήρχαν όμως πιέσεις για μεγαλύτερη ενσωμάτωση των δύο εφαρμογών (Instagram και Facebook).

Η αποχώρηση των συνιδρυτών του Instagram θυμίζει αυτό που συνέβη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντ­α σύμβουλο της WhatsApp, Γιαν Κουμ, που τον Απρίλιο δήλωσε παραίτηση.

 ??  ?? Οι συνιδρυτές του Instagram Κέβιν Σίστρομ (δεξιά) και Μάικ Κρίγκερ.
Οι συνιδρυτές του Instagram Κέβιν Σίστρομ (δεξιά) και Μάικ Κρίγκερ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece