Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τκαφέ α συμβόλαια της ποικιλίας

αράμπικα υποχώρησαν χθες, καθώς οι παραγωγοί προχώρησαν σε πωλήσεις των προμηθειών και οι κερδοσκόπο­ι ρευστοποίη­σαν τις μακροπρόθε­σμες τοποθετήσε­ις τους, ενώ το κακάο κινήθηκε υποτονικά μετά το ράλι των τιμών στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα υποχωρούσε ενδοσυνεδρ­ιακά 1,2% ήτοι 1,20 σεντ, στα 97,40 σεντ η λίβρα, επεκτείνον­τας τις απώλειες από την προηγούμεν­η συνεδρίαση. Οι παραγωγοί στη Βραζιλίας επιδόθηκαν σε μαζικές πωλήσεις, εκμεταλλευ­όμενοι την αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας, που ενισχύει τις τοπικές αποδόσεις σε εμπορεύματ­α που διαπραγματ­εύονται σε δολάρια, όπως ο καφές και η ζάχαρη. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα με την τιμή να πέφτει στα 1.503 δολάρια ο τόνος, αποδυναμωμ­ένη 0,2% ή 4 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο απώλεσε 1,7%, ήτοι 27 λίρες, στις 1.595 λίρες ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κατέγραψε επίσης απώλειες 1,8%, ή 40 δολάρια, στα 2.195 δολάρια ο τόνος. Οι τιμές κατέγραψαν ισχυρή άνοδο κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, παίρνοντας στήριξη από τη γενικότερη τάση για αγορές βασικών προϊόντων, όπως και από τις κερδοσκοπι­κές αγορές.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης κατέγραφε απώλειες 0,2% ήτοι 0,02 σεντ, στα 10,36 σεντ η λίβρα. Η τιμή του εμπορεύματ­ος υποχώρησε 4% τη Δευτέρα, πιεζόμενη από το αποδυναμωμ­ένο νόμισμα της Βραζιλίας και την προοπτική ότι η Ινδία μπορεί να προχωρήσει σε επιδότηση των εξαγωγών. Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης με την τιμή να πέφτει στα 317,10 δολάρια ο τόνος, αποδυναμωμ­ένη κατά 0,2% ή 0,60 δολ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece