Naftemporiki

Όλα τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκ­η

Αντιμέτωπο­ι σήμερα ΠΑΟΚ - Άρης έπειτα από 4,5 χρόνια

-

Χρειάστηκε να περάσουν 4,5 χρόνια για να διασταυρωθ­ούν εκ νέου οι ποδοσφαιρι­κοί δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον συμπολίτη Άρη, κάτι που θα συμβεί σήμερα στην Τούμπα με την αναμέτρηση των δύο «αιωνίων» της Θεσσαλονίκ­ης, για την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας (4ος όμιλος, 19:00). Η τελευταία φορά που είχαν ανταμώσει οι δύο αντίπαλοι ήταν στις 16 Μαρτίου 2014 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (1-1), για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήμα­τος. Ήταν το 200ό παιχνίδι στην ιστορία των συλλόγων, σε κάθε διοργάνωση.

Το clasico της «νύφης του Θερμαϊκού» είναι ο σημαντικότ­ερος αγώνας στην παρούσα φάση της διοργάνωση­ς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάν­ει για σήμερα και τις ακόλουθες αναμετρήσε­ις: Αήττητος Σπάτων Εργοτέλης (4ος όμιλος, 16:30), Ξάνθη - ΟΦΗ (7ος όμιλος 16:30), Νίκη Βόλου - Κασσιόπη (7ος όμιλος, 19:00).

Η αυλαία του θεσμού άνοιξε χθες, με τον Αστέρα Τρίπολης να σημειώνει και δεύτερη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης σε διάστημα τριών ημερών. Τρεις ημέρες μετά το 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρών­ης» για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήμα­τος, οι Αρκάδες έκαναν ποδαρικό με το δεξί και στο Κύπελλο, επικρατώντ­ας στο ίδιο γήπεδο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με 2-1, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 68', όταν έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια του Κότσιρα και προσωρινή απόκρουση του Βάσιτς ήρθε ο Μαρτίνεθ με δυνατό σουτ να ανοίξει το σκορ, με την μπάλα να έχει βρει και στον Γκονζάλες. Στο 74' ο Τζανετόπου­λος ισοφάρισε για τον Απόλλωνα με σουτ από το σημείο του πέναλτι, ύστερα από φάουλ του Σικαμπάλα. Στο 79' ο Βάσιτς απέκρουσε το πέναλτι του Μανιά, αλλά στο 86' ο Βαλιέντε με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Στους άλλους χθεσινούς αγώνες και στο πλαίσιο του 2ου ομίλου, ο Βόλος συνέτριψε τον Απόλλωνα Λάρισας με 5-1, ο Κισσαμικός νίκησε με 2-0 στην Ιεράπετρα τον τοπικό ΟΦΙ (3ος όμιλος), ενώ στον 6ο όμιλο και παρότι τους χωρίζει μια κατηγορία, ο Απόλλων Παραλιμνίο­υ (Γ' Εθνική) έπαιξε στα ίσα τα Τρίκαλα και πήρε εντός έδρας ισοπαλία με 1-1.

 ??  ?? Στιγμιότυπ­ο από τον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης.
Στιγμιότυπ­ο από τον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου στην Τρίπολη, όπου ο Αστέρας νίκησε με 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece