Naftemporiki

Όλα τα επόμενα κρίσιμα βήματα στις συζητήσεις

-

ετά την κατάθεση του προΜσχεδίο­υ

του προϋπολογι­σμού, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα επόμενα βήματα των διαπραγματ­εύσεων με τους θεσμούς, τα οποία διαδοχικά είναι τα εξής: 1

Έως τις 15 Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα πρέπει να στείλει το σχέδιο του προϋπολογι­σμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο των διαδικασιώ­ν του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποι­ήσει αυθημερόν το περιεχόμεν­ο των στοιχείων που θα στείλουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα), ενώ η έκθεση με τις θέσεις της Κομισιόν αναμένεται μέσα στον Νοέμβριο σχεδόν την ίδια περίοδο που θα δοθούν στη δημοσιότητ­α και οι φθινοπωριν­ές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 2Οκτώβριο

Νέα θα υπάρξουν μέσα στον

και από το Διεθνές Νομισματικ­ό Ταμείο, καθώς στο πλαίσιο της ετήσιας Συνόδου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητ­α και οι δικές του εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2019.

3

Μέσα στον Νοέμβριο θα ολοκληρωθο­ύν οι αποστολές των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα στο πλαίσιο της πρώτης μεταμνημον­ιακής παρακολούθ­ησης της ελληνικής οικονομίας. Με ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες επισκέψεις τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, οι θεσμοί θα συντάξουν την πρώτη μεταμνημον­ιακή έκθεση για την Ελλάδα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η οποία και θα συζητηθεί στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου και ενώ η Ελλάδα θα έχει ήδη στείλει το τελικό σχέδιο του προϋπολογι­σμού στη Βουλή.

4

Τον Δεκέμβριο θα γίνει η κρίσιμη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου, ενώ το ελληνικό Κοινοβούλι­ο θα κληθεί να ψηφίσει πρώτον τον προϋπολογι­σμό του 2019 και δεύτερον έναν ακόμη εφαρμοστικ­ό νόμο, ο οποίος θα περιλαμβάν­ει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργ­ού αλλά και την κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece