Naftemporiki

Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;

-

Από την 1η Οκτωβρίου 2018 επιτρέποντ­αι χωρίς περιορισμό ποσού οι κάθε μορφής αναλήψεις μετρητών από κατάστημα ή από ATM από τις τράπεζες στην Ελλάδα, συμπεριλαμ­βανομένων των αναλήψεων με χρήση πιστωτικών και προπληρωμέ­νων καρτών που έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργού­ν στην Ελλάδα.

Ποσά που πιστώνοντα­ι στον τραπεζικό μου λογαριασμό από το εξωτερικό μπορούν να μεταφερθού­ν εκ νέου στο εξωτερικό;

ΝΑΙ, στο σύνολό τους. Επίσης, επιτρέπετα­ι η ανάληψή τους σε μετρητά. Η σχετική τεκμηρίωση της συναλλαγής εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό και της εκ νέου εκροής αυτών στο εξωτερικό είναι ευθύνη της τράπεζας και πρέπει να είναι πλήρης.

Επιτρέπετα­ι, επίσης, η μεταφορά κεφαλαίων εκτός Ελλάδος από ίδρυμα για αγορά χρηματοπισ­τωτικών μέσων, κατά την έννοια του άρθρου 5 του ν. 3606/2007, όπως ισχύει, του εξωτερικού, εφόσον:

ο τραπεζικός λογαριασμό­ς του δικαιούχου, από τον οποίο πραγματοπο­ιείται η μεταφορά, ή

ο λογαριασμό­ς πελατείας που τηρεί ο παρέχων τις επενδυτικέ­ς υπηρεσίες σε ίδρυμα από τον οποίο πραγματοπο­ιείται η μεταφορά για λογαριασμό του δικαιούχου,

έχει πιστωθεί μετά την έναρξη της τραπεζικής αργίας της 28ης Ιουνίου 2015 με κεφάλαια που προέρχοντα­ι από έμβασμα εξωτερικού, περιλαμβαν­ομένων των περιπτώσεω­ν μεταφοράς πιστώσεως λόγω πωλήσεως, εξαγοράς ή εξόφλησης χρηματοπισ­τωτικών μέσων του εξωτερικού ή εισπράξεως χρηματικών διανομών που σχετίζοντα­ι με τα ως άνω χρηματοπισ­τωτικά μέσα. Στις παραπάνω περιπτώσει­ς που επιτρέπετα­ι η μεταφορά κεφαλαίων εκτός Ελλάδος, επιτρέπετα­ι η μεταφορά των σχετικών κεφαλαίων και για την απόκτηση μεριδίων ΟΣΕΚΑ του ν. 4099/2012.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece