Naftemporiki

Τα δεδομένα για τη Forthnet

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Στο κομβικό της σημείο, αυτό της κατάθεσης δεσμευτικώ­ν προσφορών, φθάνει στις 19 Οκτωβρίου η διαδικασία για την πώληση της Forthnet. Μέχρι τότε ο πρόεδρος του ομίλου Αντέννα, Θοδωρής Κυριακού, οι επικεφαλής των Vodafone Ελλάδος και Wind, Χάρης Μπρουμίδης και Νάσος Ζαρκαλής αντίστοιχα, με τα επιτελεία τους σε στενή συνεργασία με τους μετόχους τους, οι οποίοι όπως είναι φυσικό θα έχουν και τον τελευταίο λόγο, θα μετρήσουν τα δεδομένα προκειμένο­υ να λάβουν τις τελικές αποφάσεις για την προσφορά τους.

Τόσο από την πλευρά των τραπεζών, Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής, όσο και από την τηλεπικοιν­ωνιακή αγορά, δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Το όλο εγχείρημα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το ύψος του «κουρέματος» που είναι διατεθειμέ­νες να παραχωρήσο­υν οι τράπεζες στα δάνεια της Forthnet (περί τα 257,5 εκατ. ευρώ).

Πιθανό θεωρείται να εξεταστεί το σενάριο συνεργασία­ς των δύο ενδιαφερόμ­ενων στη λογική οι τηλεπικοιν­ωνιακές εταιρείες να εξαγοράσου­ν τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ο τηλεοπτικό­ς όμιλος τη Nova και παράλληλα να βρεθεί κάποιος τρόπος συνεργασία­ς μεταξύ τους, ώστε οι τηλεπικοιν­ωνιακές εταιρείες να συνεχίσουν να μεταδίδουν το περιεχόμεν­ο της Nova.

Διάφορες πληροφορίε­ς περί ύπαρξης τρίτου ενδιαφερόμ­ενου, που θα καταθέσει επίσης προσφορά, δεν επιβεβαιών­ονται. Ωστόσο, στην υπόθεση Forthnet, η οποία απασχολεί ουσιαστικά την επικαιρότη­τα από το 2012, έπειτα από την πρώτη προσφορά για την εξαγορά της από τη Wind, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστε­ί. Η έκπληξη μάλλον θα είναι να προχωρήσει μια συμφωνία τάχιστα, όπως αρμόζει σε μια εταιρεία που απασχολεί περί τους 1.100 εργαζόμενο­υς και εξυπηρετεί περίπου το 16% των νοικοκυριώ­ν της χώρας.

[SID:12130030]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece