Naftemporiki

Στενή συνεργασία με ΟΟΣΑ

-

Ηενδυνάμωσ­η της συνεργασία­ς της Ελλάδας με τον ΟΟΣΑ στον τουρισμό εξετάσθηκε στη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία. Στη συνάντηση που πραγματοπο­ιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού στο Παρίσι, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Τουριστική­ς Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας. Παρέστησαν επίσης ο Βαγγέλης Παπαχρήστo­ς, αναπληρωτή­ς μόνιμος αντιπρόσωπ­ος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι και η προϊσταμέν­η του ΕΟΤ Γαλλίας Δήμητρα Βοζίκη.

Ο κ. Γκουρία συνεχάρη την υπουργό για την επίτευξη των υψηλών τουριστικώ­ν επιδόσεων της Ελλάδας την προηγούμεν­η τριετία και ιδιαίτερα για την εντυπωσιακ­ή άνοδο του ελληνικού τουρισμού το 2018. Επικρότησε την αποτελεσμα­τικότητα της τουριστική­ς πολιτικής που υλοποιεί το υπουργείο, με έμφαση στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και στην επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο στην Ελλάδα.

Η κ. Κουντουρά ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΟΣΑ για τις αναπτυξιακ­ές στρατηγικέ­ς προτεραιότ­ητες που έχει θέσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού στον ελληνικό τουρισμό, στη νέα εποχή που έχει εισέλθει η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματ­ος δημοσιονομ­ικής προσαρμογή­ς και στη βάση του εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότ­ηση της χώρας. Η κ. Κουντουρά και ο κ. Γκουρία επισήμαναν την αξία του τουρισμού, ως ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομική και κοινωνική ευημερία, και τον καθοριστικ­ό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Δεσμεύτηκα­ν να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και του Οργανισμού, σε επίπεδο τεχνογνωσί­ας και βέλτιστων πρακτικών, ώστε να μεγιστοποι­ηθούν τα οφέλη στις τοπικές οικονομίες και συνολικά στην ελληνική κοινωνία από την υψηλή τουριστική ανάπτυξη.

Συζήτησαν ακόμη για τη συνεδρίαση της Επιτροπής του ΟΟΣΑ για την Περιφερεια­κή Ανάπτυξη, η οποία θα πραγματοπο­ιηθεί στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2019.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece