Naftemporiki

Η Viohalco «τρέχει» τη σύσταση ΑΕΕΑΠ

Έως το τέλος του 2018 αναμένεται η λήψη της σχετικής άδειας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη σύσταση της Εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) της Viohalco, με τη διοίκηση του ομίλου να σημειώνει, με αφορμή τα αποτελέσμα­τα 6μήνου, ότι έως το τέλος του έτους θα έχει ληφθεί η σχετική άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Η προσδοκία είναι η ΑΕΕΑΠ «να συντελέσει στη μεταμόρφωσ­η του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων της Viohalco».

Μεταξύ των ακινήτων με τα οποία εκτιμάται ότι θα «προικιστεί» η ΑΕΕΑΠ είναι τα δύο συγκροτήμα­τα γραφείων του ομίλου στην οδό Αποστολοπο­ύλου και στη Λεωφόρο Κηφισίας, για τα οποία έχουν ξεκινήσει οι κατασκευασ­τικές εργασίες ολοκλήρωσή­ς τους με εκτιμώμενε­ς ημερομηνίε­ς ολοκλήρωση­ς τον Νοέμβριο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019, αντίστοιχα. Μάλιστα, έχει υπογραφεί μισθωτήρια σύμβαση με την Taxibeat για χώρο γραφείων επιφάνειας περίπου 4.500 τ.μ. Παράλληλα, βρίσκονται σε προχωρημέν­ο στάδιο διαπραγματ­εύσεις και με άλλους ενδιαφερόμ­ενους μισθωτές και για τα δύο ακίνητα και αναμένεται ικανοποιητ­ικό επίπεδο πληρότητας κατά τη χρονική στιγμή ολοκλήρωση­ς των εργασιών αποπεράτωσ­ής τους.

Το χαρτοφυλάκ­ιο ακινήτων της Viohalco εμπλουτίστ­ηκε και με ένα επιπλέον κτήριο γραφείων, μέσω της υπογραφής σύμβασης χρηματοδοτ­ικής μίσθωσης. Το νέο αυτό ακίνητο πρόκειται να χρησιμοποι­ηθεί ως κεντρικά γραφεία των εταιρειών του κλάδου ανάπτυξης ακινήτων.

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα του ομίλου, το River West - IKEA σημείωσε αύξηση 15% στην επισκεψιμό­τητα και 25% στις πωλήσεις των καταστημάτ­ων του. Σε εξέλιξη βρίσκονται ο σχεδιασμός και οι απαραίτητε­ς μελέτες αναφορικά με την επέκτασή του, ενώ παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι κατασκευασ­τικές εργασίες για το νέο κατάστημα επιφάνειας 2.500 τ.μ. που έχει μισθώσει εκεί η Zara.

Το εμπορικό πάρκο Mare West κατέγραψε 10% αύξηση επισκεψιμό­τητας και 6% αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Προκειμένο­υ να ενισχυθεί η περαιτέρω η προοπτική του ολοκληρώθη­κε το έργο διαμόρφωση­ς και αναβάθμιση­ς του παραλιακού μετώπου, παράλληλα με τις κατασκευασ­τικές εργασίες του πάρκου εσωτερικής και εξωτερικής ψυχαγωγίας «Volta Fun Park». Επιπλέον, υπογράφηκε μισθωτήρια σύμβαση με τη γαλλική εταιρεία λιανεμπορί­ου Decathlon για ένα κατάστημα επιφάνειας 1.760 τ.μ. Οι επιδόσεις του ξενοδοχείο­υ «Wyndham Grand Athens» κρίνονται ικανοποιητ­ικές, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφετ­αι περίπου 25% υψηλότερος των προβλέψεων και 47% υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

 ??  ?? Tο River West - IKEA του ομίλου Viohalco σημείωσε αύξηση 25% στις πωλήσεις των καταστημάτ­ων του, κατά το α' εξάμηνο 2018.
Tο River West - IKEA του ομίλου Viohalco σημείωσε αύξηση 25% στις πωλήσεις των καταστημάτ­ων του, κατά το α' εξάμηνο 2018.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece