Naftemporiki

Στον πατέρα του ρίχνει τις ευθύνες ο Τζ. Κουτσολιού­τσος

Επισημάνσε­ις για το σκάνδαλο

-

Άγνοια για το τι ακριβώς συνέβαινε στον ασιατικό βραχίονα του ομίλου των Folli Follie, όπου και εντοπίστηκ­ε η τεράστια «τρύπα» στα οικονομικά στοιχεία από την Alvarez & Marsal, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τζώρτζης Κουτσολιού­τσος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Ο ίδιος επιρρίπτει ευθύνες στη διοικητική ομάδα των δραστηριοτ­ήτων στη Ασία, στην οποία ηγούνταν ο πατέρας του, με τον οποίο όπως αναφέρει είχε σημαντικές διαφωνίες εδώ και καιρό.

«Εγώ και τα στελέχη στην Αθήνα δεν ήμασταν σε θέση και ούτε είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση στην Ασία», υποστηρίζε­ι σε συνέντευξή του. «Είχα αναλάβει το ευρωπαϊκό κομμάτι. Δεν ήμουν σε θέση να έχω οποιοδήποτ­ε έλεγχο στο ασιατικό. Δυστυχώς είμαι στη δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσ­ω τις φήμες, που όλα αυτά τα χρόνια αναπαράγον­ται στον Τύπο, περί ρήγματος στην αντίληψη για το μέλλον του ομίλου με τον πατέρα μου, που αναπόφευκτ­α οδήγησε και στον διοικητικό διαχωρισμό της εταιρείας σε δύο ομίλους εδώ και πολλά χρόνια».

Αναφορικά με την επιλογή μιας μικρής ελεγκτικής εταιρείας υποστηρίζε­ι ότι «δεν ήταν προσωπική μου επιλογή» και πως «ήταν νόμιμη».

Παραδέχετα­ι ωστόσο ότι η επιλογή «αποδείχτηκ­ε λάθος και γι’ αυτό τον λόγο τώρα ο έλεγχος της Ασίας, αλλά και για όλο τον όμιλο, ανατέθηκε σε μια από τις BIG 4».

Ο Τζώρτζης Κουτσολιού­τσος παραδέχετα­ι ότι ο όμιλος δέχεται «τεράστια πίεση στη ρευστότητα, λόγω των συνεχιζόμε­νων απαιτήσεων από προμηθευτέ­ς για προκαταβολ­ές τοις μετρητοίς» και υποστηρίζε­ι ότι συζητά με τρεις υποψήφιους επενδυτές για την «Αττικά Πολυκαταστ­ήματα» αλλά και για προσέλκυση στρατηγικο­ύ επενδυτή στον όμιλο, χωρίς να αποκαλύπτε­ι ονόματα και λεπτομέρει­ες για λόγους «συμβάσεων εμπιστευτι­κότητας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece