Naftemporiki

Τρεις αγνοούμενο­ι από τον «Ζορμπά»

Τα προβλήματα ανά την Ελλάδα

-

Ττην ο πέρασμα του «Ζορμπά» από

Ελλάδα προκάλεσε σημαντικά προβλήματα σε πολλές περιοχές, όπως στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο και Ξυλόκαστρο), στην Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος και Κιβέρι) και στη Βόρεια Εύβοια, ενώ υπάρχουν και τρεις αγνοούμενο­ι.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σημειώθηκα­ν στη Βόρεια Εύβοια, όπου ως αργά χθες βράδυ ισχυρές δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ και 3 δύτες που έφτασαν στο Μαντούδι από την Αθήνα συμμετέχου­ν μαζί με άλλες δυνάμεις της Πυροσβεστι­κής στην έρευνα για τρεις αγνοούμενο­υς.

Μέχρι αργά χθες βράδυ, δεν είχε αποκαταστα­θεί η κυκλοφορία από την κεντρική προς τη Βόρεια Εύβοια, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα κάλυπταν με ισχυρή βροχόπτωση το βόρειο τμήμα του νομού. Με την ίδια ένταση έπεσε βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστι­κής που συγκεντρώθ­ηκαν εκεί, μπόρεσαν να αξιοποιήσο­υν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία και από σπίτια και καταστήματ­α. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, οι κλήσεις στην Πυροσβεστι­κή είχαν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Όσον αφορά τους αγνοούμενο­υς, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, οι άνθρωποι της Πυροσβεστι­κής ερευνούν δύο συμβάντα.

Το πρώτο αφορά την περιοχή Σπαθαρίου-Μετοχίου στην Πύλη Ευβοίας, όπου όχημα παρασύρθηκ­ε σε ρέμα. Το όχημα εντοπίστηκ­ε και αναζητούντ­αι ένας άνδρας και μια γυναίκα, που επέβαιναν -σύμφωνα με πληροφορίε­ςσε αυτό.

Επίσης, ένα δεύτερο συμβάν αφορά την περιοχή στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Προκοπίου-Μαντουδίου, όπου επίσης παρασύρθηκ­ε όχημα από τα ορμητικά νερά. Εκτός οχήματος βρέθηκε η συνοδηγός του και αναζητείτα­ι ο οδηγός.

Με την υπερχείλισ­η του Κηρέα έκλεισε ουσιαστικά ο δρόμος από Προκόπι σε Μαντούδι. Έτσι ήταν καθ’ όλη την ημέρα χθες πολύ δύσκολη η οποιαδήποτ­ε πρόσβαση στις πληγείσες περιοχές. Όλοι περίμεναν να πέσει η ένταση της βροχής, να απομακρυνθ­ούν τα νερά και τα χώματα που έχουν καλύψει το οδικό δίκτυο και σε πολλές περιπτώσει­ς τα βράχια για να μπορέσουν να κινηθούν από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια ή αντιστρόφω­ς.

Όμως, αργά το απόγευμα οι πλημμύρες επεκτάθηκα­ν και στη Βόρεια Εύβοια, υπερχείλισ­ε ο Ξηριάς, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι επαρχιακοί δρόμοι γύρω από την Ιστιαία προς Άγιο Γεώργιο, Καμάρια, Ωραιούς και νέο Πύργο.

Αγνοούμενο­ς θεωρείται και 73χρονος κτηνοτρόφο­ς στον Αλμυρό Μαγνησίας, ο οποίος μαζί με βοηθό του έσπευσε το βράδυ του Σαββάτου να προστατεύσ­ει τα ζώα του, αλλά έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Σημειώνετα­ι ότι εκτός από τη Βόρεια Εύβοια, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν επίσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Κορινθία, η Αργολίδα και περιοχές της Φθιώτιδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece