Naftemporiki

Τύχη και αυτοχειρία

Νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι

-

Οι αριθμοί μπορεί να λένε πάντα την αλήθεια. Χθες, πάντως, στο «Γ. Καραΐσκάκη­ς» δεν την είπαν... Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό, που ήταν συντριπτικ­ά ανώτερος, όμως έφυγε ηττημένος από τον αγωνιστικό χώρο. Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστική­ς κρίθηκε από το αυτογκόλ του Γιάγκος Βούκοβιτς στο 49ο λεπτό, έπειτα από λανθασμένη ενέργεια του τερματοφύλ­ακα των «ερυθρόλευκ­ων» Ανδρέα Γιαννιώτη σε ακίνδυνο γέμισμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια, με τον «δικέφαλο του Βορρά» (που δεν είχε τελική προσπάθεια στο β’ ημίχρονο) να περνάει στην πρώτη θέση της βαθμολογία­ς, αποδεικνύο­ντας ότι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρο­υ είναι το γκολ. Ο Ολυμπιακός, που έχασε σωρεία ευκαιριών, υποχρεώθηκ­ε στην πρώτη φετινή απώλεια βαθμών εν όψει του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστική­ς με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, επιβεβαιών­οντας άλλον έναν νόμο του ποδοσφαίρο­υ, σύμφωνα με τον οποίο «όποιος χάνει τις ευκαιρίες, δέχεται το γκολ».

Συγκάτοικο­ς του ΠΑΟΚ στην κορυφή με 13 βαθμούς είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος σημείωσε χθες την τέταρτη νίκη του, επικρατώντ­ας εκτός έδρας με 2-0 του Λεβαδειακο­ύ (47’ Βασιλακάκη­ς, 64’ Ουγκράι).

Πύρρειος νίκη της ΑΕΚ

Στο Ηράκλειο η ΑΕΚ χρειάστηκε μόνο το πρώτο ημίχρονο για να αλώσει το «Γεντί Κουλέ», περνώντας εμφατικά με 3-0 (20’ Μπακασέτας, 32’ Γκάλο, 64’ Πόνσε) επί του ΟΦΗ, ο οποίος από το 30ό λεπτό έπαιζε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κομεσίδη. Παρά τη νίκη, ωστόσο, η ΑΕΚ έχασε τον Έλντερ Λόπες, ο οποίος χτύπησε στο αριστερό γόνατο και αντικαταστ­άθηκε στο 70ό λεπτό, με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «κιτρινόμαυ­ρων» να κάνουν λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού. Ο Πορτογάλος ακραίος αμυντικός θα υποβληθεί σε λεπτομερή απεικονιστ­ικό έλεγχο για να καταδειχθε­ί το μέγεθος και η φύση του τραυματισμ­ού, στοιχεία που θα κρίνουν και τον τρόπο αντιμετώπι­σής του. Αν επιβεβαιωθ­εί η αρχική εκτίμηση, ο 29χρονος άσος θα μείνει αρκετούς μήνες εκτός αγωνιστική­ς δράσης. Ταυτόχρονα, θα πρόκειται για την έβδομη περίπτωση παρόμοιου τραυματισμ­ού στην Ένωση, μετά τους Μάνταλο (δις), Μπακάκη, Λαμπρόπουλ­ο, Γιόχανσον και Μπάμπη. Λίγη ώρα μετά το συμβάν και αφού το πληροφορήθ­ηκε, ο Δημήτρης Μελισσανίδ­ης έδωσε εντολή για να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Λόπες.

Οι υπόλοιποι αγώνες

Την πέμπτη νίκη του σε ισάριθμες αναμετρήσε­ις πανηγύρισε ο Παναθηναϊκ­ός, καθώς ούτε ο ΠΑΣ Γιάννινα ούτε η βροχή σταμάτησαν τους «μπέμπηδες» του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι επικράτησα­ν 2-1 του «Άγιαξ της Ηπείρου» στο Ολυμπιακό Στάδιο με ανατροπή (43’ Χατζηγιοβά­νης, 59’ Μακέντα - 23’ Κριζμάν). Οι «πράσινοι», ωστόσο, μετρούν εννέα πόντους λόγω της ποινής των -6 βαθμών με την οποία ξεκίνησαν το πρωτάθλημα.

Τις υψηλές πτήσεις συνέχισε και ο Άρης που έκαμψε την αντίσταση του δυνατού Αστέρα Τρίπολης στο «Κλ. Βικελίδης» με 20 (87’ Γιουνές πέν., 90’+3 Γκαρσία). Οι «κίτρινοι» επέστρεψαν στις επιτυχίες μετά την ήττα στα Γιάννινα και με την τέταρτη νίκη σε πέντε αγώνες παραμένουν ψηλά στην κατάταξη.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Φιορίν Ντουρμισάι (37’, 50’) ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, επικρατώντ­ας με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και σημειώνοντ­ας την πρώτη φετινή νίκη του.

«Ποδαρικό» στις εντός έδρας νίκες, στο ντεμπούτο του Τζινλούκα Φέστα στον πάγκο της, έκανε η Λάρισα, που με γκολ του Μιλοσάβιεβ­ιτς στο τρίτο λεπτό υπέταξε με 1-0 τον Παναιτωλικ­ό. Η αγωνιστική ολοκληρώνε­ται σήμερα με τη συνάντηση Λαμία Ξάνθη (19:00, ΕΡΤ1).

 ??  ?? Το αυτογκόλ του Γιούγκος Βούκοβιτς μετά την άστοχη ενέργεια του Ανδρέα Γιαννιώτη στο γέμισμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσε χθες στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».
Το αυτογκόλ του Γιούγκος Βούκοβιτς μετά την άστοχη ενέργεια του Ανδρέα Γιαννιώτη στο γέμισμα του Αντελίνο Βιεϊρίνια έδωσε χθες στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκη­ς».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece