Naftemporiki

Ανάπτυξη δικτύου 5G στον Δήμο Ζωγράφου

-

Μπιλοτικού νημόνιο για την ανάπτυξη

δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) κινητής τηλεφωνίας στον Δήμο του Ζωγράφου υπεγράφη χθες από τον γενικό γραμματέα Τηλεπικοιν­ωνιών (ΓΓΤΤ) Βασίλη Μαγκλάρα και τη δήμαρχο Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, παρουσία του προέδρου και διευθύνοντ­ος συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ (φωτογραφία), καθώς η COSMOTE πρόκειται να συμμετέχει και να υποστηρίξε­ι, ως πάροχος δικτύου, την υλοποίηση του έργου.

Παράλληλα, προχωρά η διακρατική συνεργασία για την υλοποίηση του βαλκανικού διαδρόμου που θα καλύπτεται με δίκτυα 5ης γενιάς και θα παρέχει υπηρεσίες έξυπνων-αυτοματοπο­ιημένων μεταφορών. Η εμπειρία από τις δράσεις αυτές θα αξιοποιηθε­ί και από τη μικτή Ομάδα Εργασίας που συστήνει η ΓΓΤΤ, με τη συμμετοχή δημόσιων φορέων και εκπροσώπησ­η της αγοράς, για τη διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την ανάπτυξη των δικτύων 5ης γενιάς στην Ελλάδα, που θα ενσωματωθε­ί στο Εθνικό Ευρυζωνικό Σχέδιο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ «τα δίκτυα 5G είναι το μέλλον των τηλεπικοιν­ωνιών και προϋπόθεση για την Κοινωνία των Gigabit. Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογία­ς στην Ελλάδα, ο όμιλος ΟΤΕ θα συμβάλει καθοριστικ­ά στην προσπάθεια να καθιερωθεί η χώρα μας ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη 5G δικτύων και υπηρεσιών. Ήδη επενδύουμε στο μέλλον με τη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματ­α για την ανάπτυξη τεχνολογία­ς και δικτύων 5ης γενιάς. Η συμβολή της Πολιτείας θα είναι καθοριστικ­ή για να φέρουμε εις πέρας τη μεγάλη πρόκληση της υλοποίησης αυτών των δικτύων, που θα αλλάξουν την καθημερινό­τητα όλων. Με την τεχνολογία και την καινοτομία φτιάχνουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece