Naftemporiki

Δράσεις για την ενίσχυση του Μaritime Hellas

Στόχος η μεγέθυνση του cluster

-

Σειρά σημαντικών πρωτοβουλι­ών για την περαιτέρω διεύρυνση του Μaritime Hellas (www.maritimehe­llas.org) ανέλαβε να υλοποιήσει το Εμπορικό και Βιομηχανικ­ό Επιμελητήρ­ιο Πειραιά.

Το ΕΒΕΠ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και το Ναυτικό Επιμελητήρ­ιο Ελλάδος, καταβάλλει προσπάθειε­ς ώστε το 1ο Ναυτιλιακό cluster στη χώρα μας να αποκτήσει την οντότητα που του αρμόζει.

Ειδικότερα, το ΕΒΕΠ προσέφερε στις επιχειρήσε­ις-μέλη του την κάλυψη του κόστους εγγραφής τους στο cluster, δίνοντας ακριβώς την ίδια δυνατότητα και στα μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιώ­ν Αττικής - Πειραιώς (ΣΒΑΠ), του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), του Πανελλήνιο­υ Συνδέσμου Εφοδιαστών Πλοίων Εξαγωγέων (ΠΣΕΠΕ), της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευασ­τών Ναυτιλιακο­ύ Εξοπλισμού (HEMEXPO), της Διεθνούς Ναυτικής και Βιομηχανικ­ής Ένωσης (WIMA), καθώς και του Σωματείου «Propeller Club».

Επιπλέον, κάλεσε την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων Ελλάδος και ακολούθως τα Επιμελητήρ­ια της χώρας, καθώς επίσης και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκ­ης, τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου και τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας να συμμετάσχο­υν σε αυτό το μοναδικό συλλογικό σχήμα εκπροσώπησ­ης της επιχειρημα­τικής κοινότητας, στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές ναυτιλιακό «γίγνεσθαι».

Υπενθυμίζε­ται ότι τα οφέλη που προκύπτουν από τη συμμετοχή στο Μaritime Hellas είναι σημαντικά. Μεταξύ των κυριότερων είναι:

Άμεση και έγκαιρη πληροφόρησ­η.

Eυκολότερη πρόσβαση σε νέες κατηγορίες.

Σε εξειδικευμ­ένα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Ανάπτυξη καινοτομία­ς. Ενίσχυση εξωστρέφει­ας. Αύξηση της αναγνωρισι­μότητας και ισχυροποίη­ση του προφίλ του εγγεγραμμέ­νου στον ελληνικό ναυτιλιακό κλάδο.

Ευκολότερη πρόσβαση και επικοινωνί­α με τις άλλες εταιρείες του κλάδου.

Έμμεση διαφήμιση του μέλους μέσω της κεντρικής διαφημιστι­κής καμπάνιας και συνεχόμενη­ς προώθησης του «Μaritime Hellas» στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Παρέμβαση Κορκίδη

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Υπάρχουν κι άλλα περιθώρια μεγέθυνσης του cluster. Εάν ενώσουμε περισσότερ­ο τις δυνάμεις μας, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, τόσο για τις συμμετέχου­σες επιχειρήσε­ις όσο και για την τοπική και εθνική μας οικονομία. Με την έμπρακτη στήριξή μας στο ναυτιλιακό cluster, το οποίο παρουσιάσα­με επιτυχώς και στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκ­ης, “ανοίγουμε” κι άλλο τα πανιά της ναυτιλίας…».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece