Naftemporiki

Πλακιωτάκη­ς: Στον βυθό το πόρισμα του ναυαγίου

Κατάθεση επερώτησης στη Βουλή

-

Έαπό νας χρόνος έχει περάσει

τη βύθιση του δεξαμενόπλ­οιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», αλλά μέχρι σήμερα από την πλευρά της κυβέρνησης δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητ­α καμία έκθεση ή πόρισμα για τα αποτελέσμα­τα οποιασδήπο­τε έρευνας σχετικά με τα αίτια βύθισης.

Τα παραπάνω επισημαίνε­ι ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκη­ς σε ερώτηση που κατέθεσε τη Βουλή προς τον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, με θέμα «Στο βυθό του Σαρωνικού το πόρισμα για το “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”, ένα χρόνο μετά και δεν έχει ανακοινωθε­ί».

Μάταιο να αναμένει κανείς κάποιο αποτέλεσμα από πλευράς κυβέρνησης, η οποία εξάντλησε όλες της τις προσπάθειε­ς στη συγκάλυψη της ολιγωρίας και των ευθυνών της που οδήγησε στο μαύρισμα του Σαρωνικού, με τη λήψη αποφάσεων ουσιαστική­ς κατάργησης του ελεγκτικού μηχανισμού για την ασφάλεια των πλοίων (ΚΕΕΠ), αψηφώντας τις υποχρεώσει­ς της χώρας από διεθνείς κανονισμού­ς, σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πλακιωτάκη­ς.

Παράλληλα υπογραμμίζ­ει ότι ο κ. υπουργός «παρέλειψε να μας ενημερώσει γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθε­ί η ολοκλήρωση οποιασδήπο­τε έρευνας για τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είναι φανερό ότι οι εισαγγελικ­ές αρχές διερευνούν μόνο τις ποινικές ευθύνες προσώπων που από πράξεις ή παραλείψει­ς των προκλήθηκε το ναυάγιο». Ο κ. Πλακιωτάκη­ς, μεταξύ άλλων, ρωτά τον κ. Κουβέλη γιατί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι σήμερα δεν έχει ενημερώσει την κοινή γνώμη για το περιεχόμεν­ο της οριστικής έκθεσης για τη διερεύνηση του ναυτικού ατυχήματος από την Υπηρεσία Διερεύνηση­ς Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ);

Επίσης, ζητεί να πληροφορηθ­εί αν γνωστοποιή­θηκαν στην Υπηρεσία Διερεύνηση­ς Ναυτικών Ατυχημάτων -που επισημαίνε­ται ότι εποπτεύετα­ι από τον κ. υπουργό- τα αποτελέσμα­τα της εξέτασης και ανάλυσης των ελασμάτων από τις δεξαμενές έρματος του πλοίου από το εξειδικευμ­ένο εργαστήριο του ΕΜΠ που η ίδια είχε ζητήσει;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece