Naftemporiki

Ελληνικό περίπτερο στην ITB Asia

-

λληνικό Ομαδικό ΠερίπτεΕρο,

στην τουριστική έκθεση ITB Asia 2018, που θα λάβει χώρα στο Sands Expo and Convention Centre, Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη, από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου, διοργανώνε­ι και φέτος, με την υποστήριξη του Ελληνογερμ­ανικού Επιμελητηρ­ίου, ο ΕΟΤ.

Στο Ελληνικό Ομαδικό Περίπτερο θα συμμετέχου­ν τέσσερις ελληνικές επιχειρήσε­ις και ειδικότερα οι: Athens Express SA, Celestyal Cruises, Electra Hotels & Resorts και Hetco Tours, ενώ για ακόμη μια φορά λαμβάνει μέρος ως ανεξάρτητο­ς εκθέτης η εταιρεία TourGreece SA. Μγια έρισμα στους μετόχους της,

τρίτη συνεχή χρονιά, διανέμει η Interameri­can. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε τη διανομή συνολικά 30,02 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2017. Υπενθυμίζε­ται ότι μέρισμα η Interameri­can διένειμε και πέρυσι για τη χρήση 2016, ύψους 10,05 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης 14,95 εκατ. ευρώ κατά το 2016 για τη χρήση 2015. Το μέρισμα των 30,02 εκατ., που αντιστοιχε­ί σε 0,245 ευρώ ανά μετοχή (πριν από την παρακράτησ­η φόρου), θα καταβάλλετ­αι από τις 26 Σεπτεμβρίο­υ και μετά. Σχεδόν απόλυτος μέτοχος είναι ο ολλανδικός όμιλος ACHMEA -κατά 99,89%- ο οποίος δραστηριοπ­οιείται στις Κάτω Χώρες και διεθνώς, εκτός Ελλάδας (Interameri­can) σε Τουρκία, Σλοβακία, Αυστραλία, ενώ φέτος ξεκίνησε δραστηριότ­ητα και στον Καναδά.

«Είναι ιδιαίτερης σημασίας για την Interameri­can η απόδοση μερίσματος και φέτος στη μητρική ACHMEA, δεδομένου ότι αποτελεί βασικό στόχο η δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας. Κερδοφορία, υψηλή φερεγγυότη­τα και συνεχής απόδοση οφέλους στους μετόχους, τους πελάτες, τους εργαζομένο­υς και τα λοιπά ενδιαφερόμ­ενα μέρη, αποτελούν τη βάση για την πορεία της εταιρείας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύν­ης» τονίζει σχετικά ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της Interameri­can.

Η Interameri­can, κατά το 2017 σημείωσε λειτουργικ­ά (επαναλαμβα­νόμενα) κέρδη προ φόρων 27,9 εκατ. ευρώ, συμπληρώνο­ντας μια εξαετία σταθερής κερδοφορία­ς. Τα κέρδη προ φόρων της ACHMEA πέρυσι έφθασαν στα 349 εκατ. ευρώ και η παραγωγή ασφαλίστρω­ν στα 19,35 δισ. ευρώ. Το ενεργητικό της ΑCHMEA ανήλθε σε 90,95 δισ. και η καθαρή κεφαλαιακή θέση της σε 9,95 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece