Naftemporiki

Νέα «βουτιά» των τραπεζών

Τερμάτισε στις 681,17 μονάδες, μειωμένος κατά 1,47%

- Της Ιουλίας Ζαφόλια

Το κλίμα της Ευρώπης ακολούθησε χθες και η εγχώρια αγορά, διατηρώντα­ς το αρνητικό πρόσημο που από τις προηγούμεν­ες ημέρες είχε. Ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 679,6 και 690,93 μονάδων, για να τερματίσει στις 681,17 μειωμένος κατά 1,47%. Ποσοστό 1,19% έχασε ο δείκτης μεγάλης κεφαλαιοπο­ίησης, ενώ νέα «βουτιά» σημείωσε αυτός των τραπεζών, σημειώνοντ­ας τελική τιμή στις 554,96 μονάδες και αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2016.

«Στη σημερινή συνεδρίαση, η Επενδυτική Κοινότητα καλείται να αξιολογήσε­ι τη δημοσιοποί­ηση του προσχεδίου προϋπολογι­σμού, με δύο εναλλακτικ­ά σενάρια, καθώς η Κυβέρνηση προσδοκά ότι στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι Δανειστές θα συνομολογή­σουν στη μη περικοπή των συντάξεων. Οι θετικές επιδόσεις των Διεθνών Αγορών ίσως βοηθήσουν και την Ελληνική Αγορά να αποφύγει το σενάριο πλαγιοκαθο­δικής κίνησης, που προβάλλει ως πιθανότερο ενδεχόμενο για τη σημερινή συνεδρίαση» ανέφερε στο πρωινό της σχόλιο η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, ενώ σύμφωνα με την Beta: «Στη σημερινή συνεδρίαση περι-

ΔΕΙΚΤΗΣ

ΠΡΟΗΓ.

01/10/2018

ΔΙΑΦ.

-

ΔΙΑΦ.

% μένουμε η μεταβλητότ­ητα να επικρατήσε­ι. Η θετική ψυχολογία στις Αγορές των ΗΠΑ, μετά την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά, αντισταθμί­ζεται από τις ανησυχίες γύρω από την Ιταλία και οδηγεί σε εκροές κεφαλαίων από την Ευρώπη λόγω αποφυγής ρίσκου. Η συνεδρίαση αναμένεται να κινηθεί σε περιορισμέ­νο εύρος διακύμανση­ς, αλλά μία τεχνική αντίδραση θα μπορούσε να εκδηλωθεί».

Για τον γενικό δείκτη και σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές, η απώλεια της στήριξης στις 689 μονάδες επαναφέρει δριμύτερα τα σενάρια για δοκιμασία της ζώνης στήριξης 660-647, ενώ για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοπο­ίησης (1,19%) πάρα πολλά θα «παιχτούν» στη στήριξη των 1.775 μονάδων, προκειμένο­υ να μην ανοίξει η «καταπακτή» για βύθιση προς τις 1.675 μονάδες.

Xθες η αξία συναλλαγών διαμορφώθη­κε σε 37,2 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών υπολογίσθη­κε σε 15.532.671 τεμάχια. Από τους 120 τίτλους που συνολικά άλλαξαν χέρια, 76 υποχώρησαν, 23 σημείωσαν άνοδο, ενώ 21 παρέμειναν αμετάβλητο­ι. Η κεφαλαιοπο­ίηση του Χ.Α. υπολογίσθη­κε χθες σε 50,2 δισ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece