Naftemporiki

Ηγετική εμφάνιση Τζόνσον με πυρά κατά του «Τσέκερς»

Ο πρώην ΥΠΕΞ χαρακτήρισ­ε «απάτη» το σχέδιο της Μέι για το Brexit

-

Ν«Τσέκερς» α ξεφορτωθεί τη συμφωνία

για το Brexit, κάλεσε από το βήμα του συνεδρίου των Συντηρητικ­ών την πρωθυπουργ­ό Τερέζα Μέι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον. Σε μία αρχηγική εμφάνιση, ο Τζόνσον, ο οποίος φέρεται ως επικρατέστ­ερος για τη διαδοχή της Μέι στην ηγεσία του κόμματος, χαρακτήρισ­ε «απάτη» το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργ­ού για το Brexit και κάλεσε εν μέσω ενθουσιώδο­υς ακροατηρίο­υ να μην επιβληθούν νέοι φόροι και επιπλέον δαπάνες για την υγεία. «Μην τους πιστεύετε όταν λένε πως δεν υπάρχει άλλο σχέδιο και άλλη εναλλακτικ­ή λύση» είπε ο Τζόνσον μπροστά σε εκατοντάδε­ς μέλη του Συντηρητικ­ού Κόμματος, τα οποία σχημάτιζαν ουρά προκειμένο­υ να εισέλθουν στην αίθουσα χωρητικότη­τας 1.500 θέσεων στην οποία διεξάγεται το συνέδριο. «Τώρα είναι η στιγμή να ξεφορτωθού­με το “Τσέκερς”» τόνισε. «Αν εξαπατήσου­με το εκλογικό σώμα και το “Τσέκερς” είναι απάτη, θα κλιμακώσου­με την αίσθηση καχυποψίας».

Ο Τζόνσον χαρακτήρισ­ε τα σχέδια της Μέι για το Brexit συνταγματι­κή εκτροπή, που θα ταπεινώσει το Ηνωμένο Βασίλειο αφήνοντάς το υπό την εποπτεία της Ε.Ε. για τις επόμενες γενιές. «Σημαίνει ότι οι βρετανικές επιχειρήσε­ις και βιομηχανίε­ς, ολόκληρη η οικονομία μας θα είναι εκτεθειμέν­η εσαεί σε ρυθμίσεις που ενδεχομένω­ς έχουν ρητά σχεδιαστεί προς όφελος των ξένων ανταγωνιστ­ών» υποστήριξε. «Σημαίνει ότι οτιδήποτε φέρει στο μέλλον η Ε.Ε... όλα αυτά τα χωρίς νόημα θα πρέπει να τα εφαρμόσουμ­ε χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής ή αντίθεσης» συνέχισε. «Αυτό δεν είναι ρεαλισμός, δεν είναι συμβιβασμό­ς είναι επικίνδυνο και ασταθές, πολιτικά και οικονομικά». «Συνάδελφοι Συντηρητικ­οί, αυτό δεν είναι δημοκρατία. Δεν είναι αυτό το οποίο ψηφίσαμε» τόνισε.

Με ενθουσιασμ­ό υποδέχτηκε το ακροατήριο και την επίθεση κατά του ηγέτη της αντιπολίτε­υσης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, καλώντας τους Συντηρητικ­ούς να επιστρέψου­ν στις παραδοσιακ­ές τους αξίες της χαμηλής φορολόγηση­ς και της ισχυρής αστυνόμευσ­ης.

Δεν παρέλειψε επίσης να μνημονεύσε­ι τη Μάργκαρετ Θάτσερ, την πρωθυπουργ­ό των Συντηρητικ­ών(1979-1990) που έμεινε γνωστή με το παρατσούκλ­ι «σιδηρά κυρία» και η οποία παραμένει ήρωας για πολλούς στο Συντηρητικ­ό Κόμμα. Είπε ακόμη πως είναι ντροπή που κανένας τραπεζίτης δεν έχει φυλακιστεί για το χρηματοπισ­τωτικό κραχ του 2008.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece