Naftemporiki

«Παράθυρο» για κυβέρνηση συνεργασία­ς

-

πιδιώκοντα­ς να περιχαραΕκ­ώσει

-πολιτικά- τον χώρο της και να αντιμετωπί­σει τις πιέσεις που θα ασκηθούν εν όψει των βουλευτικώ­ν εκλογών, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά διαμήνυσε ότι το κόμμα της «δεν θα μπει σε κυβερνητικ­ό σχήμα μόνο και μόνο για να βγουν οι αριθμοί» (ΑΝΤ1).

«Έχει έρθει η ώρα ο ελληνικός λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Δεν πάει άλλο με αυτήν την κυβέρνηση. Εμείς θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων. Έχουμε καταθέσει δημόσια στο τραπέζι το "Σχέδιο Ελλάδα"», σημείωσε.

Η κ. Γεννηματά, πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχε­ι σε μια κυβέρνηση την οποία θα αποτελούν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, αποσαφηνίζ­οντας όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχε­ι το κόμμα της σε μια κυβέρνηση συνεργασία­ς είναι, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλ­ου για τις συντάξεις (σ.σ.: υπέρ της κατάργησης του νόμου έχει ταχθεί, αναλαμβάνο­ντας και τη σχετική δέσμευση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης).

Επανέλαβε την πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής ότι επιβάλλετα­ι η εθνική συνεννόηση για την πορεία της χώρας μετά την ολοκλήρωση των μνημονίων και απευθυνόμε­νη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. σημείωσε: «Ελάτε να κάνουμε μια μεγάλη κυβέρνηση, ώστε να πάει στους εταίρους και να τους πει: Δεν βγαίνουμε με 3,5% πλεόνασμα. Ο ελληνικός λαός δεν βλέπει μια αυτοδύναμη Δεξιά ως τη λύση στα προβλήματά του».

Κληθείσα να σχολιάσει το προσχέδιο του προϋπολογι­σμού, η κ. Γεννηματά παρατήρησε πως «είναι πρωτοφανές να κατατίθετα­ι προϋπολογι­σμός δύο σε ένα», ενώ σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη με το δημοψήφισμ­α στην πΓΔΜ σημείωσε ότι ο τρόπος και η σκοπιμότητ­α με την οποία ο κ. Τσίπρας χειρίστηκε το ζήτημα ενίσχυσε τα άκρα και στη γειτονική χώρα και στην Ελλάδα.

Τέλος, το Περιφερεια­κό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε ομόφωνα την πολιτική στήριξη της Κατερίνας Μπατζελή, ως επικεφαλής ευρείας αυτοδιοικη­τικής παράταξης, που θα διεκδικήσε­ι την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece