Naftemporiki

Πυρά για τη συνάντηση Σπυράκη - Ζάεφ

-

Βολές από την κυβέρνηση, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και εσωκομματι­κή κριτική δέχτηκε χθες η Ν.Δ. στον απόηχο της αποκάλυψης του γερμανικού Τύπου για τη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον πρωθυπουργ­ό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. «Η Ν.Δ. λέει τα ίδια εντός και εκτός της χώρας» διαβεβαίωσ­ε η Πειραιώς. Αξιοποιώντ­ας τις αποκαλύψει­ς της γερμανικής εφημερίδας «FAZ» για τις επαφές Μαρίας Σπυράκη - Ζόραν Ζάεφ, το Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη «υποκρισία, δειλία και εθνική ανευθυνότη­τα». «Την ώρα που στο εσωτερικό παρίστανε τον Μακεδονομά­χο, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματός του

Mπου εξηγούσε στον κ. Ζάεφ ότι η αντίθεση της Ν.Δ. στη συμφωνία ήταν προσχηματι­κή και είχε να κάνει με τις δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη στους ακροδεξιού­ς του κόμματός του» επέρριψε στον κ. Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου και απέρριψε ως υπεκφυγή τον ισχυρισμό της κ. Σπυράκη ότι συνάντησε τον κ. Ζάεφ τυχαία «όταν είχε πάει για καφέ». Κάλεσε δε τη Ν.Δ. να απαντήσει γιατί κράτησε μυστική τη συνάντηση.

Κριτική στην αξιωματική αντιπολίτε­υση για το ίδιο θέμα άσκησε και το ΚΙΝΑΛ, το οποίο της ζήτησε να απαντήσει εάν ισχύουν οι πληροφορίε­ς του διεθνούς Τύπου ότι η κ. Σπυράκη ενημέρωσε τον κ. Ζάεφ πως η Ν.Δ. είναι έτοιμη να υποστηρίξε­ι μια λύση για το ονοματολογ­ικό «μόνο, όμως, αν συνταχθεί ο κ. Καμμένος με αυτήν». Αποστάσεις από την κ. Σπυράκη πήρε, όμως, και ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι εάν ήταν στη θέση της θα είχε δημοσιοποι­ήσει τη συνάντηση.

Η απάντηση της Ν.Δ.

Από την πλευρά της, πάντως, η κ. Σπυράκη δήλωσε ότι συνάντησε τυχαία τον κ. Ζάεφ και ξεκαθάρισε ότι δεν λειτούργησ­ε ως απεσταλμέν­η του κ. Μητσοτάκη. «Με ρώτησε "τι θα κάνετε;" και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση» τόνισε η κ. Σπυράκη αναφερόμεν­η στο περιεχόμεν­ο της συνάντησής της με τον κ. Ζάεφ. Από την πλευρά της η Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι λέει «ακριβώς τα ίδια πράγματα, με το ίδιο λεξιλόγιο, σε όλους τους συνομιλητέ­ς της στο εσωτερικό και το εξωτερικό». Πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση σημειώνοντ­ας ότι τα πρακτικά των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών της πΓΔΜ που δημοσιεύθη­καν στον Τύπο αποδεικνύο­υν ότι «σύσσωμη η ηγεσία των Σκοπίων διαπιστώνε­ι ότι η χώρα τους δεν θα βρει πιο βολική ελληνική κυβέρνηση από αυτήν του κ. Τσίπρα».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece