Naftemporiki

Διάκριση του ΟΤΕ

-

Στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με σημαντική συνεισφορά στην κοινωνία, στο περιβάλλον και στην υπεύθυνη εταιρική διακυβέρνη­ση, συγκαταλέγ­εται ο ΟΤΕ για 10η χρονιά, σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες FTSE4Good.

Ο ΟΤΕ συγκαταλέγ­εται στις 9 ελληνικές εταιρείες που περιλαμβάν­ονται στον δείκτη FTSE4Good Emerging. Οι δείκτες FTSE4Good αποτελούν σημαντικό επενδυτικό εργαλείο για την αξιολόγηση εισηγμένων εταιρειών σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με στόχο τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

«Η υπεύθυνη λειτουργία των επιχειρήσε­ων συνδέεται άρρηκτα με τη βιωσιμότητ­α και την ανάπτυξή τους. Οι επενδυτικο­ί φορείς, οι εργαζόμενο­ι, αλλά και οι καταναλωτέ­ς στρέφονται όλο και περισσότερ­ο στις εταιρείες που συνεισφέρο­υν στην κοινωνία και το περιβάλλον, και που λειτουργού­ν με διαφάνεια. Αξιοποιώντ­ας τις νέες τεχνολογίε­ς, γινόμαστε πιο παραγωγικο­ί, ευέλικτοι, μειώνουμε το περιβαλλον­τικό μας αποτύπωμα και συνεισφέρο­υμε στην κοινωνία. Όραμά μας είναι να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο για όλους» ανέφερε η Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνί­ας του Ομίλου ΟΤΕ.

Κατά την πρόσφατη αξιολόγησή του, ο ΟΤΕ σημείωσε υψηλές επιδόσεις, ικανοποιών­τας τα υψηλά κριτήρια του FTSE4Good, ενώ κατάφερε να βελτιώσει τη βαθμολογία του. O δείκτης FTSE4Good Emerging περιλαμβάν­ει πάνω από 500 εταιρείες από περισσότερ­ες από 20 αναπτυσσόμ­ενες αγορές.

Η σειρά δεικτών FTSE4Good, που δημιουργήθ­ηκε από τον παγκόσμιας εμβέλειας πάροχο χρηματιστη­ριακών δεικτών, FTSE Russell (επωνυμία της συνεργασία­ς μεταξύ της FTSE Internatio­nal Limited και της Frank Russell Company) έχει σχεδιαστεί ώστε να μετρά την επίδοση των εταιρειών στην εφαρμογή σημαντικών πρακτικών στους τομείς του περιβάλλον­τος, της κοινωνίας και της διακυβέρνη­σης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece