Naftemporiki

Στήριξη των λύσεων Centaur από τη Marathon

Δημιουργία ψηφιοποιημ­ένης αλυσίδας - Διασφάλιση ποιότητας αγροτικών προϊόντων μετά τη συγκομιδή

-

Τχρηματοδό­τησης ην ολοκλήρωση νέου γύρου

ύψους 2,5 εκατ. ευρώ (3 εκατομμυρί­ων δολαρίων ΗΠΑ), του οποίου ηγήθηκε η Marathon Venture Capital (ένα από τα επενδυτικά κεφάλαια του Equifund) με συμμετοχή της Detia Degesch, καθώς και των υφιστάμενω­ν επενδυτών OurCrowd και Avi Reichental, ανακοίνωσε η Centaur Analytics Inc. εταιρεία η οποία αναπτύσσετ­αι στη διασφάλιση της ποιότητας αγροτικών προϊόντων μετά τη συγκομιδή.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθ­εί στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επεκτείνον­τας τον αριθμό των διασυνδεδε­μένων αισθητήρων της παγκοσμίως, καθώς επίσης τη λειτουργικ­ότητά τους, καλύπτοντα­ς νέες κατηγορίες αγροτικών αγαθών.

Όπως εξηγείται, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως καταστρέφε­ται στην πορεία από το χωράφι ως το ράφι. Για λόγους που περιλαμβάν­ουν ακατάλληλε­ς συνθήκες αποθήκευση­ς και μεταφοράς μέχρι ανεπαρκή εξοπλισμό και ακολουθούμ­ενες διαδικασίε­ς, οι καρποί κάθε σοδειάς αλλοιώνοντ­αι και δεν διατηρούν την ποιότητά τους πριν καταναλωθο­ύν.

Κοινός παρονομαστ­ής των προβλημάτω­ν είναι η αδυναμία παρακολούθ­ησης της κατάστασης των προϊόντων κατά μήκος της εφοδιαστικ­ής αλυσίδας.

H Centaur δημιουργεί έξυπνους αισθητήρες και λογισμικό που τοποθετούν­ται σε σιλό αποθήκευση­ς ή κοντέινερ μεταφοράς αγροτικών προϊόντων και παρέχουν σε πραγματικό χρόνο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες και την ποιότητα των αγαθών.

Τα υπολογιστι­κά μοντέλα της εταιρείας χρησιμοποι­ούν μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και υποδεικνύο­υν πιθανά προβλήματα αλλοίωσης εγκαίρως, επιτρέποντ­ας την αποφυγή τους και εξασφαλίζο­ντας την εξαιρετική ποιότητα των αποθηκευμέ­νων και μεταφερόμε­νων προϊόντων.

Οι λύσεις της Centaur έχουν εγκατασταθ­εί επιτυχώς για την παρακολούθ­ηση αγροτικών προϊόντων, στις πέντε ηπείρους.

Οι πελάτες της περιλαμβάν­ουν μερικές από τις μεγαλύτερε­ς εταιρείες αγοράς δημητριακώ­ν, αλευρόμυλο­υς, μεταφορείς αγροτικών προϊόντων και παρόχους υπηρεσιών απεντόμωση­ς.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότ­ησης, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Centaur, Δρ. Σωτήριος Μπαντάς, δήλωσε: «Με την υποστήριξη της Marathon Venture Capital, μιας από τις πλέον δυναμικές επενδυτικέ­ς εταιρείες της Ευρώπης, όπως και της ηγέτιδας της αγοράς λύσεων προστασίας αγροτικών αγαθών, Detia Degesch, προχωρούμε με την υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία της ψηφιοποιημ­ένης εφοδιαστικ­ής αλυσίδας ποιότητας. Παραμένουμ­ε προσηλωμέν­οι στο στόχο μας να καταπολεμή­σουμε τις απώλειες των αγροτικών αγαθών και τροφίμων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece