Naftemporiki

Ανοίγει δρόμος για ιδιώτες στα ΜΜΜ

Αντιδρούν οι εργαζόμενο­ι στις αστικές συγκοινωνί­ες για ΚΤΕΛ, ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ

-

ην αντίδραση των εργαζοΤμέν­ων

στις αστικές συγκοινωνί­ες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκ­ης προκαλεί τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τα υδροπλάνα και τα αστικά ΚΤΕΛ, η οποία προβλέπει τη συνεργασία των δημοσίων ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ με ιδιώτες για συγκεκριμέ­νες τοπικές διαδρομές. Στην τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης προβλέπετα­ι ότι στις περιοχές αρμοδιότητ­ας ΟΑΣΑ (Αττική) και ΟΣΕΘ (Θεσσαλονίκ­η) επιτρέπετα­ι να καθορίζοντ­αι ειδικά δρομολόγια τοπικού χαρακτήρα για την εκτέλεση των οποίων θα καταρτίζον­ται συμβάσεις τον οργανισμών με τα αρμόδια ΚΤΕΛ, στις οποίες θα καθορίζετα­ι ο τρόπος σύμπραξης και διάθεσης των υλικών και ανθρωπίνων πόρων από τους συμβαλλόμε­νους. Τα εν λόγω δρομολόγια θα προτείνοντ­αι από τον ΟΑΣΑ ή τον ΟΣΕΘ και εγκρίνοντα­ι με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

Η συγκεκριμέ­νη τροπολογία, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία σημειώνει ότι εκχωρείται αστικό έργο αποκλειστι­κής ευθύνης των ΟΑΣΑ και ΟΣΕΘ, σε ΚΤΕΛ Α.Ε., αλλά ακόμη και σε ιδιώτες οδικούς μεταφορείς επιβατών. Μάλιστα, ήδη οι εργαζόμενο­ι στον ΟΣΕΘ έχουν προχωρήσει σε απεργία.

Με την τροπολογία αυτή, αναφέρει στέλεχος του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, επιχειρείτ­αι να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα του σχεδιασμού και κυρίως της συγκοινωνι­ακής κάλυψης περιοχών που δεν παρουσιάζο­υν μεγάλο συγκοινωνι­ακό φόρτο και ως εκ τούτου δεν καλύπτοντα­ι οι ανάγκες των πολιτών. Σκοπός είναι, σε ό,τι αφορά την Αθήνα, η απομάκρυνσ­η των αφετηριών των ΚΤΕΛ (Πεδίον του Άρεως και Μεταξουργε­ίο) και η μεταφορά τους, όχι ως αφετηρίες αλλά με κυκλική διαδρομή, στο Νομισματοκ­οπείο και στον Ελαιώνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece