Naftemporiki

Κόντρα για τη δωρεά σε σχολεία

Γιατί απέρριψε χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη

-

Στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθε­σης ενεπλάκη και χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που θα προσέφερε τον βασικό εξοπλισμό των γυμνασίων του Νομού Μαγνησίας. Η τοπική ΕΛΜΕ κάλεσε τα σχολεία να ακυρώσουν και να μη δεχθούν οποιαδήποτ­ε χορηγία ιδιώτη, προκαλώντα­ς την αντίδραση του αρχηγού της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, που έκανε λόγο για «φοβική νοοτροπία», χαρακτηρίζ­οντας παράλληλα «καλοδεχούμ­ενες» και «επωφελείς για το δημόσιο συμφέρον τις δωρεές ιδιωτών».

Ο αρχηγός της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης ανέφερε μάλιστα με ανάρτησή του στο Facebook ότι «θα ενθαρρύνω ακόμη και με φορολογικά κίνητρα τις ιδιωτικές δωρεές που θα συνδράμουν την προσπάθεια της

Πολιτείας για την ανάταξη της χώρας»

«Είναι πραγματικά απογοητευτ­ική η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με την οποία αρνείται

μια δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ενίσχυση του εξοπλισμού των σχολείων της περιοχής» ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «επιβεβαιών­ει, δυστυχώς, μια φοβική νοοτροπία που θέλει τα σχολεία και τα πανεπιστήμ­ια αποκομμένα από την κοινωνία».

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας από την πλευρά της που ζήτησε να μη γίνει αποδεκτή η χορηγία, έκανε λόγο για «προσπάθεια εμπορευματ­οποίησης της Παιδείας» και κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να παρέμβει άμεσα, προκειμένο­υ «να απαγορεύσε­ι στις εταιρείες να εισέρχοντα­ι στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτ­ων». Το Ίδρυμα Μποδοσάκη πάντως υπογράμμισ­ε με ανακοίνωσή του ότι η προσφορά του προς τα γυμνάσια του Νομού Μαγνησίας αφορά δωρεά και όχι χορηγία.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece