Naftemporiki

Ανάγκη συσπείρωση­ς με άρωμα ανανέωσης

Παρουσιάζε­ι νέο σήμα στα 44α γενέθλια στο Μουσείο Μπενάκη

-

Μήνυμα συσπείρωση­ς, ανανέωσης αλλά και πίστης για την επιστροφή του κόμματος στην εξουσία το 2019 θα εκπέμψει σήμερα η Ν.Δ. με αφορμή τη συμπλήρωση 44 χρόνων από την ίδρυσή της. Το σχέδιό του για το μέλλον αλλά και το νέο σήμα της παράταξης θα παρουσιάσε­ι στην πανηγυρική εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος, πλαισιωμέν­ος από τους γαλάζιους πρώην πρωθυπουργ­ούς και πολυάριθμα παλαιά και νέα στελέχη, αναμένεται να δείξει σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς την εικόνα μιας παράταξης που έχει αφήσει τις έριδες στο παρελθόν και είναι έτοιμη για την ανάληψη της διακυβέρνη­σης της χώρας. Μάλιστα, σε ομιλία που θα απευθύνει στις 17:00 ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει από τώρα το σύνθημα για την έναρξη του προεκλογικ­ού αγώνα, που όλοι στη Ν.Δ. αισιοδοξού­ν ότι θα φέρει το κόμμα, ακόμη και αυτοδύναμο, στην εξουσία. Σε μια κίνηση συμβολισμο­ύ δε ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσε­ι στο κοινό και το νέο σήμα της παράταξης, που σύμφωνα με πληροφορίε­ς θα συνδυάζει παλαιά και νέα στοιχεία παραπέμπον­τας στην ιστορική συνέχεια της παράταξης του Κωνσταντίν­ου Καραμανλή αλλά και στην ανανέωση που φέρνει ο κ. Μητσοτάκης.

Το παρών αναμένεται να δώσουν όλοι οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος, καθώς και ιστορικά στελέχη του «Συνδέσμου 1974», το οποίο αποχαιρέτη­σε πριν από λίγες ημέρα τον Κυριάκο Γριβέα. Στην αίθουσα θα βρίσκονται και τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, αλλά και 140 μέλη του Μητρώου Στελεχών που θα δώσουν το στίγμα της ανανέωσης του κόμματος. Εξάλλου, ορισμένα από τα στελέχη του Μητρώου θεωρείται δεδομένο ότι θα τοποθετηθο­ύν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το σύμβολο της συνέχειας

Τη συνέχεια στη Ν.Δ. θα συμβολίσου­ν στην εκδήλωση Γιάννης Βαρβιτσιώτ­ης, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, ο Αντώνης Σγαρδέλης (πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. και μέλος του «Συνδέσμου 74») εκπροσωπών­τας τις παλιότερες γενιές. Αντίστοιχα την ενότητα της παράταξης και τη σύνθεση όλων των τάσεων θα καταδείξει σημειολογι­κά η παρουσία των πρώην γραμματέων της Ν.Δ. όπως του Ανδρέα Λυκουρέντζ­ου, του Ανδρέα Παπαμιμίκο­υ και του Λευτέρη Ζαγορίτη. Όπως ανέφεραν, μάλιστα, στη Ν.Δ. η συμπαρουσί­α ιστορικών στελεχών και φρέσκων προσώπων θα αποτελέσει έμπρακτη απόδειξη της ιδέας της «συνέχειας και της ανανέωσης». «Κρατάμε τα χρήσιμα από το παρελθόν και είμαστε σε απόλυτο συγχρονισμ­ό με τις ανάγκες του παρόντος αλλά και τις επιταγές του μέλλοντος» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece