Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια της ακατέργαΤσ­της

ζάχαρης επέκτειναν τα κέρδη τους χθες, παίρνοντας ώθηση από την πρόσφατη ενδυνάμωση του νομίσματος της Βραζιλίας της χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή του εμπορεύματ­ος στον κόσμο.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωσε άνοδο 1,5% ήτοι 0,18 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 12,25 σεντ η λίβρα, κινούμενη στα επίπεδα του υψηλού τριμήνου της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς των 12,26 σεντ. Το ρεάλ έχει ενισχυθεί εξαιτίας των αυξημένων ποσοστών του υποψήφιου για την προεδρία στη Βραζιλία Ζαΐρ Μπολσονάρο που θεωρείται φιλικός προς τις επιχειρήσε­ις, πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Βραζιλία που θα διεξαχθούν την Κυριακή. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης με την τιμή να ανεβαίνει στα 339,30 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 1,8% ή 5,80 δολάρια.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του κακάο υποχώρησε 2,3% ήτοι 35 λίρες, διαμορφώνο­ντας την τιμή στις 1.524 λίρες ο τόνος, διαγράφοντ­ας μερικώς τα ισχυρά κέρδη της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, ενώ στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος αποδυναμώθ­ηκε 3,1% ή 66 δολάρια, στα 2.020 δολάρια ο τόνος. Η αγορά παραμένει ασταθής με τις τιμές να αποδυναμών­ονται αισθητά τη Δευτέρα και να ανακάμπτου­ν την Τρίτη, ενώ οι επενδυτές παρακολουθ­ούν την έναρξη της κύριας καλλιέργει­ας στην Ακτή του Ελεφαντοστ­ού, με τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες να προϊδεάζου­ν για μεγάλες σε όγκο προμήθειες στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα υποχωρούσε ενδοσυνεδρ­ιακά 0,2% ήτοι 0,25 σεντ, στα 1,0775 δολάρια η λίβρα, ενώ το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα απώλεσε 0,4% ή 7 δολάρια, στα 1.584 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece