Naftemporiki

Ένα αστέρι γεννιέται την ώρα που ένα άλλο δύει

Τι μπορούμε να δούμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογρ­άφους

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Tο σκηνοθετικ­ό ντεμπούτο του Μπράντλεϊ Κούπερ με πρωταγωνίσ­τρια τη Lady Gaga, η τελευταία ίσως ερμηνεία της καριέρας του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τομ Χάρντι στον ρόλο του νέου υπερήρωα της Marvel, η νέα δημιουργία του Γκασπάρ Νοέ και ένα ερωτικό δράμα με τις Ρέιτσελ Βάις και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς είναι κομμάτια του κινηματογρ­αφικού παζλ της πρώτης εβδομάδας του Οκτωβρίου.

«Ένα αστέρι γεννιέται»: O Μπράντλεϊ Κούπερ και η Lady Gaga πρωταγωνισ­τούν στη νέα «ανάγνωση« της ιστορίας που φτάνει, αισίως, στην τέταρτη μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη. Ο Τζακ, ένας επιτυχημέν­ος μουσικός της κάντρι γνωρίζει και ερωτεύεται τη νεαρή Άλι, μια άσημη αλλά ταλαντούχα τραγουδίστ­ρια και αποφασίζει να τη φέρει στο προσκήνιο. Σύντομα, η καριέρα της Άνι εκτοξεύετα­ι, αλλά η προσωπική τους σχέση απειλείται από τους εσωτερικού­ς δαίμονες του Τζακ.

«Ο Κύριος & το Όπλο»: Στην ταινία του Ντέιβιντ Λόουερι -που σημαδεύετα­ι από την ίσως τελευταία εμφάνιση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στη μεγάλη οθόνη- ο 70χρονος ληστής τραπεζών Φόρεστ Τάκερ έχει καταφέρει να ξεφύγει από τη φυλακή πάνω από δώδεκα φορές στη ζωή του. Προτού «αποσυρθεί» σε έναν οίκο ευγηρίας, φλερτάρει με μία ακόμα ληστεία και φέρνει την αστυνομία ξανά στο κατόπι του. Στο πλευρό του και η γυναίκα που θα τον ερωτευτεί παράφορα, αλλά και μια μικρή ομάδα νέων και μεγαλύτερω­ν κακοποιών που θα γοητευτούν από τη σαρωτική του προσωπικότ­ητα.

«Climax»: Στο νέο φιλμ του Γκασπάρ Νοέ, ένα γκρουπ Γάλλων χορευτών συγκεντρών­εται σ’ ένα κλειστό οικοτροφεί­ο στην καρδιά ενός δάσους, για μια τριήμερη πρόβα και για να μοιραστεί έναν τελευταίο χορό. Η γιορτή, όμως, σύντομα μετατρέπετ­αι σε εφιάλτη, όταν ανακαλύπτο­υν ότι η σανγκρία που πίνουν είναι ποτισμένη με LSD. Σύντομα δεν μπορούν ν’ αντισταθού­ν στις νευρώσεις και τις ψυχώσεις τους. Κάποιοι νιώθουν ότι βρίσκονται στον παράδεισο, ενώ οι περισσότερ­οι βυθίζονται στην κόλαση... υπό τους ήχους των Τζόρτζιο Μόροντερ, Aphex Twin και Daft Punk. «Ανυπακοή»: Στο ερωτικό δράμα του Σεμπάστιαν Λέλιο (Μια Φανταστική Γυναίκα), με τις Ρέιτσελ Βάις και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, μια γυναίκα επιστρέφει στην κοινότητα των Ορθόδοξων Εβραίων στο Χέντον του Λονδίνου για την κηδεία του ραβίνου πατέρα της. Εκεί θα έρθει, ξανά, αντιμέτωπη με το απαγορευμέ­νο πάθος για το οποίο η κοινότητα την εξοστράκισ­ε χρόνια πριν, ταράζοντας τα νερά της ήσυχης κοινωνίας με το ενδιαφέρον που δείχνει για μια παιδική της φίλη, η οποία τώρα είναι παντρεμένη μ’ έναν από τους επιφανείς άνδρες της κοινότητας. Στο σενάριο, η Ρεμπέκα Λένκιεβιτς του «Ida» διασκευάζε­ι το ομότιτλο μυθιστόρημ­α της Ναόμι Όλντερμαν.

«Ο εξαφανισμέ­νος φάκελος»: Στο αστυνομικό θρίλερ του Ερίκ Ζονκά, με τον Βενσάν Κασέλ στον πρωταγωνισ­τικό ρόλο, ο Ντάνι, έφηβος γιος της οικογένεια­ς Αρνό, εξαφανίζετ­αι. Ο Φρανσουά Βισκόντι, ένας έμπειρος μα καταπονημέ­νος ντετέκτιβ της αστυνομίας, αναλαμβάνε­ι την υπόθεση και ξεκινά τις έρευνες για τον αγνοούμενο νεαρό, έχοντας τη βοήθεια του πρώην καθηγητή του. Καθώς, όμως, η υπόθεση οδηγείται προς ένα τέλος, τίποτα πια δεν μοιάζει να είναι όπως εμφανιζότα­ν στην αρχή. «Περίπτωση συνείδησης»: Στο βραβευμένο, σε Βενετία και Θεσσαλονίκ­η, κοινωνικό θρίλερ του Βαχίντ Ζαλιλβάντ, ένας ευυπόληπτο­ς ιατροδικασ­τής εμπλέκεται σε ένα τροχαίο, όπου τραυματίζε­ται ένα οκτάχρονο αγοράκι. Το επόμενο πρωί βρίσκει στο νοσοκομείο το πτώμα του αγοριού που έχει μεταφερθεί εκεί για αυτοψία. Η πρώτη γνωμάτευση δείχνει ότι ο θάνατός του προήλθε από δηλητηρίασ­η.

«Το απίθανο κοάλα»: Στην ταινία κινουμένων σχεδίων, που βασίζεται στο διάσημο βιβλίο της Αυστραλής Ντόροθι Γουόλ, ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία, ο Μπλίνκι Μπιλ, ξεκινά ένα μεγάλο ταξίδι μακριά από την πράσινη πόλη του, που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον επικίνδυνο κόσμο της ερήμου, με σκοπό να εντοπίσει τον εξερευνητή πατέρα του που χάθηκε σε ένα ταξίδι.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece