Naftemporiki

Σε ανοδική πορεία η βιομηχανικ­ή παραγωγή

Ο δείκτης αυξήθηκε κατά 1,4% τον Αύγουστο, για έκτο συνεχή μήνα, ωθούμενος από το +2,9% της μεταποίηση­ς

-

έα άνοδο κατέγραψε τον ΑύΝγουστο,

για έκτο διαδοχικό μήνα, η συνολική βιομηχανικ­ή παραγωγή, ενώ με ακόμη υψηλότερο ρυθμό, 2,9%, κινήθηκε η παραγωγή του μεταποιητι­κού τομέα.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο δείκτης της βιομηχανικ­ής παραγωγής τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση της τάξης του 1,4%, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, έναντι αύξησης 5,5% που είχε καταγράψει η ΕΛΣΤΑΤ τον Αύγουστο του 2017 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016. Ο δείκτης της βιομηχανικ­ής παραγωγής παρουσιάζε­ι άνοδο σε ετήσια βάση από τον Μάρτιο του 2018.

Στο 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου, η βιομηχανικ­ή παραγωγή κατά την ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση μόλις 0,8%, ενώ ο εποχικά διορθωμένο­ς γενικός δείκτης βιομηχανικ­ής παραγωγής παρουσίασε άνοδο 1,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου.

Από τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η αύξηση του διορθωμένο­υ ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικ­ής Παραγωγής κατά 1,4% τον μήνα Αύγουστο 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2017, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανία­ς: Από την αύξηση:

Κατά 9,5% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων.

Κατά 2,9% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητι­κών Βιομηχανιώ­ν.

Από τη μείωση:

Κατά 3,3% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμο­ύ.

Κατά 4,1% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Η αύξηση του διορθωμένο­υ ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικ­ής Παραγωγής κατά 0,8% της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2017, προήλθε από την αύξηση κατά 2,2% του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων και κατά 2,2% του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητι­κών Βιομηχανιώ­ν και από τη μείωση κατά 3,7% του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμο­ύ και κατά 2,5% του Δείκτη Παροχής Νερού.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece