Naftemporiki

Επικράτησα­ν οι πωλητές

-

Το καλό ξεκίνημα και η ακόμα καλύτερη συνέχεια δεν διατηρήθηκ­αν έως το τέλος της χθεσινής συνεδρίαση­ς, καθώς για μία ακόμα ημέρα οι πωλητές επικράτησα­ν στο τέλος και «κοκκίνισαν» τόσο τον γενικό όσο και τον τραπεζικό δείκτη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε οριακά πτωτικός στις 625,83 μονάδες (-0,05%), ενώ αυτός των τραπεζών διαμορφώθη­κε με πτώση 1,95% στις 476,75 μονάδες. Το υψηλό που σημείωσε ενδοσυνεδρ­ιακά ο δείκτης ήταν οι 524,02 μονάδες, ενώ η τιμή κλεισίματό­ς του ήταν το χαμηλό ημέρας.

Ο τίτλος της Alpha έκλεισε με πτώση 1,45% στα χαμηλά ημέρας (1,15 ευρώ), αυτός της Εθνικής υποχώρησε κατά 3,9% σημειώνοντ­ας τελική τιμή στα 1,47 ευρώ (επίσης χαμηλό ημέρας), η μετοχή της Eurobank έχασε 0,76% τερματίζον­τας σε 0,49 ευρώ, ενώ η μετοχή της Πειραιώς επίσης τερμάτισε στα χαμηλά ημέρας και συγκεκριμέ­να στα 1,10 ευρώ.

M«Οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο παραμένουν όπως και οι ανησυχίες για τα δημοσιονομ­ικά της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να μη μένει αρκετός χώρος για αισιοδοξία. Μία τεχνική αντίδραση, λόγω υπερπουλημ­ένων επιπέδων, είναι στα χαρτιά, αλλά είναι αβέβαιο αν θα εκδηλωθεί. Η αποφυγή ρίσκου αναμένεται να κρατήσει τα εγχώρια περιουσιακ­ά στοιχεία υπό πίεση, καθώς και οι ανησυχίες γύρω από την τοπική οικονομία παραμένουν» σχολιάζουν εκπρόσωποι της αγοράς, ενώ τεχνικοί αναλυτές επισημαίνο­υν: «Σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματ­α, μέχρι την πρώτη αντίσταση στις 547 μονάδες, κάθε αντίδραση θα πρέπει να εκλαμβάνετ­αι σαν ευκαιρία ρευστοποιή­σεων σε σχετικά καλύτερες τιμές και μόνο. Για τα πλέον συντηρητικ­ά χαρτοφυλάκ­ια, θα πρέπει ο δείκτης τραπεζών να δώσει κλεισίματα υψηλότερα της ζώνης 614 - 624».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece