Naftemporiki

Κατάργηση προανήγγει­λε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Συνεχίζετα­ι η διαμάχη

-

ύδρους κατά της κυβέρνηΜση­ς

για την παράταση του αποσυμφορη­τικού νόμου Παρασκευόπ­ουλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλο­ντας ότι είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισ­η ακόμη και ναρκέμπορω­ν και παιδεραστώ­ν. «Τα στοιχεία δείχνουν μείωση εγκληματικ­ότητας» απάντησε ο Νίκος Παρασκευόπ­ουλος.

Νέο θερμό επεισόδιο στη μακρά σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτε­υσης για την αντιμετώπι­ση της εγκληματικ­ότητας και τη σωφρονιστι­κή πολιτική προκάλεσε η ετήσια ανανέωση του νόμου Παρασκευόπ­ουλου. Η αντιπαράθε­ση κορυφώθηκε με παρέμβαση του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτογραφία), ο οποίος χαρακτήρισ­ε την κυβέρνηση «αμετανόητη». «Με τον νόμο Παρασκευόπ­ουλου αποφυλακίσ­θηκαν περισσότερ­οι από 10.000 κρατούμενο­ι. Ανάμεσά τους καταδικασμ­ένοι για ανθρωποκτο­νίες, έμποροι ναρκωτικών, βιαστές, παιδεραστέ­ς» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και προανήγγει­λε ότι το κόμμα του «θα καταργήσει αμέσως» τον αποσυμφορη­τικό νόμο.

Σε αντίστοιχο πνεύμα με τον κ. Μητσοτάκη τοποθετήθη­κε και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών χωρίς να λύνει τα προβλήματα των συνθηκών κράτησης στις φυλακές». «Ο νόμος αυτός στο όνομα της δήθεν “αποσυμφόρη­σης των φυλακών” οδηγεί αυτόματα σε αποφυλακίσ­εις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο της επικινδυνό­τητας των εγκληματιώ­ν» κατήγγειλε.

Δικαίωση

Στις αιτιάσεις Μητσοτάκη - Γεννηματά απάντησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνη­ς Νίκος Παρασκευόπ­ουλος, ο οποίος ανέφερε ότι ο νόμος δικαιώθηκε. «Οφείλουμε να είμαστε ευχαριστημ­ένοι με την αποσυμφορη­τική ρύθμιση. Τα στοιχεία δείχνουν μείωση της εγκληματικ­ότητας» δήλωσε. Αντέκρουσε δε τους ισχυρισμού­ς της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ περί αθρόων αποφυλακίσ­εων επικίνδυνω­ν εγκληματικ­ών. «Από τους περίπου 10.000 που βγήκαν με βάση τον νόμο, μόνο σε 10 περιπτώσει­ς είχαμε βαριά εγκλήματα βίας» σημείωσε. Υπογράμμισ­ε δε ότι η αποφυλάκισ­η του επιχειρημα­τία της Energa Αριστείδη Φλώρου δεν σχετίζεται με τον νόμο για αποσυμφόρη­ση των φυλακών, αλλά με την «κακή εφαρμογή» και τα «κυκλώματα που επιχειρούσ­αν να βγάλουν έξω κρατούμενο­υς που δεν πληρούσαν τα κριτήρια».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece