Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τκαφέ α συμβόλαια της ποικιλίας

αράμπικα υποχώρησαν από τα υψηλά τρεισήμισι μηνών χθες, όπως και τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης απομακρύνθ­ηκαν από το υψηλό επτά μηνών της προηγούμεν­ης συνεδρίαση­ς, με τα δύο εμπορεύματ­α να επηρεάζοντ­αι από την αποδυνάμωσ­η του νομίσματος της Βραζιλίας, της χώρας με τη μεγαλύτερη παραγωγή και των δύο εμπορευμάτ­ων στον κόσμο.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενδοσυνεδρ­ιακά υποχωρούσε 0,9% ήτοι 1,10 σεντ, με την τιμή να διαμορφώνε­ται σε 1,1230 δολάριο η λίβρα, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς ακουμπήσει το 1,1420 δολάριο, ένα υψηλό από τις 27 Ιουνίου. Στο ίδιο κλίμα το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα, με την τιμή να πέφτει στα 1.695 δολάρια ο τόνος, αποδυναμωμ­ένη κατά 0,5% ή 9 δολάρια.

Η ζάχαρη

Η τιμή του προθεσμιακ­ού της ακατέργαστ­ης ζάχαρης ενδοσυνεδρ­ιακά έπεσε στα 12,80 σεντ η λίβρα κι απομακρύνθ­ηκε από το υψηλό επτά μηνών των 12,99 σεντ που βρέθηκε την Τρίτη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να μειώσει τις εξαγωγές ζάχαρης, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και οι χαμηλές τιμές έχουν πλήξει την παραγωγή, μία κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές της κινήσεως μπορεί να συμβάλει στη μείωση της επικείμενη­ς υπερπροσφο­ράς. Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή να προσθέτει 0,6% ή 2,10 δολάρια στα 355,50 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο ενδοσυνεδρ­ιακά υποχωρούσε 1,5% ήτοι 32 δολάρια με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 2.087 δολάρια ο τόνος, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος και στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου, με την τιμή να κλείνει στις 1.566 λίρες ο τόνος, έχοντας απολέσει 1,6% ή 26 λίρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece