Naftemporiki

Στο 1,1 δισ. το ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο

-

Με βάση τα στοιχεία εξαμήνου η J&P-Άβαξ έχει ανεκτέλεστ­ο υπόλοιπο έργων 1,1 δισ. ευρώ, έναντι 1,3 δισ. στο τέλος του 2017, με τα έργα στην εγχώρια αγορά να αντιπροσωπ­εύουν ποσοστό 36% και τα διεθνή ποσοστό 64%. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, πραγματοπο­ιεί προσπάθεια να επεκταθεί περαιτέρω στη δύσκολη αγορά του Ιράκ, όπου εκτελεί σύμβαση αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων με τον ιδιωτικό όμιλο Mass Global Holdings, η οποία αφορά τη μελέτη, κατασκευή και θέση σε λειτουργία ενός σταθμού ενέργειας ισχύος 1.500 MW στα περίχωρα της Βαγδάτης.

Φέτος υπέγραψε ακόμα μια σύμβαση στο Ιράκ, αξίας περίπου 69 εκατ. ευρώ και διάρκειας 24 μηνών, με την κοινοπραξί­α Basrah Gas, στην οποία μετέχουν οι South Gas Company of Iraq, Shell Gas Iraq BV και Mitsubishi. Αφορά την εκβάθυνση

Mτου λιμένος στο Ουμ Κασρ και την αποκατάστα­ση των προβλητών 1 και 2 του τερματικού σταθμού, προκειμένο­υ τα πολύ μεγάλα πλοία φόρτωσης υγραερίου (VLGCs) και τα πλοία συμπυκνωμέ­νου φορτίου να προσεγγίζο­υν τις προβλήτες σε κατάσταση πλήρους φόρτωσης χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση βοηθητικών φορτηγίδων.

Στην Ελλάδα, η J&P-Άβαξ διεκδικεί -σε κοινοπραξί­α με τις Ghella και Alstom Transport- το έργο της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίε­ς θα συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ) σε συνεργασία με την εταιρεία Egis. Επίσης, συμμετέχει στη διαγωνιστι­κή διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την Εγνατία Οδό σε κοινοπραξί­α με τις Intertoll Capital Partners B.V. και Aberdeen European Infrastruc­ture Partners II LP.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece