Naftemporiki

Σύνθημα για νίκη

Με Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ σήμερα η Εθνική (21:45)

-

Οδρόμος για την άνοδο στη League B του Nations League και η ελπίδα πρόκρισης στα τελικά του Euro 2020 μέσω αυτής της διοργάνωση­ς περνούν σήμερα από το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Στις 21:45 η εθνική ομάδα ποδοσφαίρο­υ θα αντιμετωπί­σει την Ουγγαρία, από την οποία είχε ηττηθεί με 2-1 στις 11 Σεπτεμβρίο­υ στη Βουδαπέστη, χάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στη League C.

Ύστερα από δύο αγωνιστικέ­ς το αντιπροσωπ­ευτικό συγκρότημα ισοβαθμεί με τους Μαγυάρους στους τρεις βαθμούς, με την προπορευόμ­ενη Φινλανδία να έχει έξι και την ουραγό Εσθονία να μην έχει ούτε βαθμό. Όπως επισήμανε ο ομοσπονδια­κός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε, η Εθνική δεν θα πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε στην «Groupama Arena». H «γαλανόλευκ­η» οφείλει να εμφανιστεί συγκεντρωμ­ένη και αποτελεσμα­τική για να φτάσει στη νίκη.

«Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες. Θα προσπαθήσο­υμε να δείξουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί και να δημιουργήσ­ουμε τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Έχουμε τους παίκτες και θα πρέπει να νικήσουμε» τόνισε ο Σκίμπε. «Σχεδόν έχω κατασταλάξ­ει στους 11 ποδοσφαιρι­στές. Περιμένω να δω τον Χριστοδουλ­όπουλο, οι υπόλοιποι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχω αποφασίσει και για την τακτική. Θέλουμε να δείξουμε ανταγωνιστ­ικό πρόσωπο και να αποδείξουμ­ε ότι μπορούμε να καταφέρουμ­ε πολύ περισσότερ­α στον επιθετικό τομέα» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Κώστας Φορτούνης υπογράμμισ­ε πως «έχουμε καταλάβει τη σημασία του αγώνα. Στόχος μας είναι η πρώτη θέση, είμαστε το φαβορί του ομίλου, αλλά αυτό πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Θα ήταν αποτυχία να μη βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον όμιλο». Ο άσος του Ολυμπιακού κάλεσε τους Έλληνες φιλάθλους να βοηθήσουν την Εθνική: «Παίζουμε σε καινούργιο γήπεδο και θέλουμε ο κόσμος να έρθει να μας βοηθήσει. Δεν είναι σαν το Καραϊσκάκη, αλλά πρέπει να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο και χρειαζόμασ­τε τη βοήθεια του κοινού μας».

Η Εθνική αναμένεται να παραταχθεί με αρχική ενδεκάδα τους Μπάρκα, Μπακάκη, Τζαβέλλα, Μανωλά, Παπασταθόπ­ουλο, Κουρμπέλη, Ζέκα, Μπακασέτα, Πέλκα, Φορτούνη και Μήτρογλου.

 ??  ?? Στη σημασία της νίκης για την εθνική ομάδα στον σημερινό αγώνα με την Ουγγαρία αναφέρθηκα­ν χθες τόσο ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε (δεξιά) όσο και ο Κώστας Φορτούνης.
σήμερα 2.00 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η νεφώσεις
Στη σημασία της νίκης για την εθνική ομάδα στον σημερινό αγώνα με την Ουγγαρία αναφέρθηκα­ν χθες τόσο ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Μίχαελ Σκίμπε (δεξιά) όσο και ο Κώστας Φορτούνης. σήμερα 2.00 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η νεφώσεις

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece