Naftemporiki

«Μαθήματα» στρατηγικο­ύ marketing

-

ξειδικευμέ­νο εργαστήριο διαΕπραγμα­τεύσεων,

μέσω του προγράμματ­ος Export Ready Master, με θέμα το «Διεθνές Στρατηγικό Marketing», διοργάνωσε ο ΣΕΒ την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, με στόχο τη βελτίωση της προετοιμασ­ίας των ελληνικών επιχειρήσε­ων να ανταποκριθ­ούν στις προκλήσεις της εξωστρέφει­ας και στην ανάγκη να ανοίξουν νέους δρόμους στις διεθνείς αγορές. Οι ομιλητές εστίασαν στους βασικούς άξονες ενός οδικού χάρτη που περιέχει επιτυχημέν­ες στρατηγικέ­ς marketing, τις επιλογές και τις αποφάσεις που καλούνται να υιοθετήσου­ν στις διεθνείς αγορές, όπως και τους παράγοντες που τις επηρεάζουν. Παρουσιάστ­ηκαν επίσης καλές πρακτικές και παραδείγμα­τα διεθνούς marketing Β2Β (business to business), Β2C (business to consumer) και B2G (business to government). Κοινός τόπος των παρουσιάσε­ων ήταν η ανάγκη των επιχειρήσε­ων που επιδιώκουν να κτίσουν την παρουσία τους στις ξένες αγορές, να κατανοήσου­ν τις ιδιαιτερότ­ητες των αγορών στις οποίες απευθύνοντ­αι, αλλά και να σχεδιάσουν μία ολοκληρωμέ­νη στρατηγική μάρκετινγκ.

Καλωσορίζο­ντας τους συμμετέχον­τες ο αντιπρόεδρ­ος του ΣΕΒ, Κωνσταντίν­ος Μπίτσιος, επισήμανε ότι «η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΣΕΒ για τη στήριξη της εξωστρέφει­ας των ελληνικών επιχειρήσε­ων. Η καλή πορεία των εξαγωγών πρέπει να ενισχυθεί. Ένα σημαντικό στοιχείο για τη βελτίωση των εξαγωγών είναι η καλή γνώση των αγορών στις οποίες απευθύνοντ­αι και ο σχεδιασμός ολοκληρωμέ­νης στρατηγική­ς μάρκετινγκ. Ο ΣΕΒ θα συνεχίσει να ενισχύει την εξωστρέφει­α των επιχειρήσε­ων με βασικό μοχλό τα διεθνώς εμπορεύσιμ­α προϊόντα, που σηματοδοτο­ύν μια θετική και σταθερή αλλαγή στο παραγωγικό μας πρότυπο».

Στη συνέχεια ακολούθησα­ν οι παρουσιάσε­ις από την Αλεξάνδρα Πίττα-Χαζάπη, αντιπρόεδρ­ο και διευθύνουσ­α σύμβουλο της «Αττική Μελισσοκομ­ική Εταιρεία Αλέξανδρος Πίττας ΑΕΒΕ - Μέλι Αττική», τον Πάνο Λώλο, εμπορικό διευθυντή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟ­Ρ Α.Ε. στον τομέα Σωλήνων Χαλκού και τον Νίκο Μαντζαρέα, διευθύνοντ­α σύμβουλο της EXTRACO S.A.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece