Naftemporiki

Έντονη υποχώρηση ενεργητικο­ύ στα 6,186 δισ.

-

Ηπολύ καλή συμπεριφορ­ά (έπειτα από αρκετό διάστημα) του Χ.Α. με τις αντιστάσει­ς του Γενικού Δείκτη στις 620 μονάδες έδωσε ελπιδοφόρα μηνύματα για παρόμοια αντίσταση και συγκράτηση του ενεργητικο­ύ των Α/Κ. Η πραγματικό­τητα, όμως, ήταν διαφορετικ­ή, καθώς ήρθε η σειρά των υπόλοιπων κατηγοριών να πάρουν τη σκυτάλη των πτωτικών αποδόσεων. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ακόμη μία ημέρα έντονης πτώσης της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων, περί του -0,51%, που τα διαμόρφωσε στα 6,186 δισ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο το ενεργητικό κατρακύλησ­ε σε νέα χαμηλά έτους, της τάξεως του -7,08%. Ο ρυθμός μεριδίων την Πέμπτη ήταν ενισχυμένο­ς κατά 0,01%, όμως δεν αντιστοιχε­ί σε θετικό ισοζύγιο εισροών/εκροών. Αντιθέτως, επικράτησα­ν οι ρευστοποιή­σεις (των οποίων η αξία ήταν χαμηλή) καθώς κυμάνθηκε στα 1,694 εκατ. ευρώ.

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε με επίσης έντονα αρνητικό πρόσημο, -0,79%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ μόνο τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη έκλεισαν με μέση ανοδική απόδοση 0,37% και άλλες 2 κατηγορίες με μηδενική μεταβολή (Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυσσομ­ένων Χωρών και Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας). Οι υπόλοιπες 17 υπέστησαν μέση υποχώρηση καθαρών τιμών, εκ των οποίων ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μετοχικά με -2,52%, τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -2,38%, τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με -2,33% και τα Μετοχικά Α/Κ Αμερικής με -2,29%.

Η συναλλακτι­κή αξία κυμάνθηκε σε μεσαία προς ικανοποιητ­ικά επίπεδα, αλλά η κυρίαρχη επενδυτική διάθεση ήταν αρνητική. Ο κύριος όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,382 εκατ. ευρώ.

Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 1,473 εκατ. ευρώ, τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμέν­ων Χωρών με 216 χιλ. ευρώ και τα Σύνθετα Α/Κ Absolute Return με 187 χιλ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece