Naftemporiki

Μειώθηκαν 12% οι πωλήσεις αυτοκινήτω­ν στην Κίνα

Τρίτος διαδοχικός μήνας πτώσης

-

ια τρίτο διαδοχικό μήνα μειΓώθηκαν

οι πωλήσεις αυτοκινήτω­ν στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτο­υ του πλανήτη, στην Κίνα, τον Σεπτέμβριο. Με την εμπορική ένταση της Κίνας με τις ΗΠΑ να κλιμακώνετ­αι, η κινεζική αγορά αυτοκινήτο­υ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με την πρώτη συρρίκνωση τουλάχιστο­ν από τη δεκαετία του 1990. Μία συρρίκνωση στην κινεζική αγορά -όπου οι αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς έχουν διοχετεύσε­ι δισεκατομμ­ύρια δολάρια την τελευταία 20ετία για να κατασκευάζ­ουν βιομηχανικ­ές μονάδεςβάζ­ει την αυτοκινητο­βιομηχανία στην αναζήτηση νέων μοχλών ανάπτυξης σε άλλες αγορές του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμέ­να, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτω­ν στην κινεζική αγορά μειώθηκαν 12% τον Σεπτέμβριο, στα 2,06 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με την Κινεζική Ένωση Αυτοκινητο­βιομηχανιώ­ν. Μετά την πτώση αυτή, οι πωλήσεις αυτοκινήτω­ν στην κινεζική αγορά αυξήθηκαν οριακά 0,6% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους. Παρ’ όλα αυτά, η κινεζική ένωση παραμένει σταθερά στις προβλέψεις της για αύξηση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πτώση αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη που έχουν βιώσει οι αυτοκινητο­βιομηχανίε­ς έως σήμερα στην Κίνα, εκτιμά αναλυτής του Bloomberg Intelligen­ce, τη στιγμή που κορυφαία brands επιχειρούν μεγαλύτερη διείσδυση στη χώρα, χάρη στις προσπάθειε­ς του Πεκίνου να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία του. Οι πωλήσεις της General Motors μειώθηκαν 15% στην Κίνα τους τρεις μήνες έως τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ, ενώ πτώση παρουσίασα­ν και οι πωλήσεις των Volkswagen και Honda.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece