Naftemporiki

Αντιπαράθε­ση με... ασημένια βέλη

- Φ.Ζ.

Νέα αντιπαράθε­ση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του διευθύνοντ­ος συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππου Τσαλίδη προκάλεσε για ακόμη μία φορά το «Ασημένιο Βέλος» της σιδηροδρομ­ικής εταιρείας.

Αφορμή για τη νέα κόντρα ήταν οι αιχμές εναντίον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που άφησε στην ομιλία του, στο πλαίσιο του Thessaloni­ki Summit 2018, ο υπουργός Μεταφορών.

Το σημείο που «κέντρισε» το ενδιαφέρον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ήταν η επισήμανση του Χρ. Σπίρτζη ότι «αν είναι και συνεπής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα φέρει ένα πραγματικό Ασημένιο Βέλος και όχι ένα μοντέλο επίδειξης». Άμεση ήταν η απάντηση του διευθύνοντ­ος συμβούλου της εταιρείας, ο οποίος υποστήριξε ότι «το πραγματικό Ασημένιο Βέλος ήρθε στην Ελλάδα για να φύγει και όχι να παραμείνει, δεδομένων των συνθηκών». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι «το Ασημένιο Βέλος ήρθε για να παραμείνει και να κάνει τα δοκιμαστικ­ά δρομολόγια κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ. Τελεία και παύλα», επισημαίνο­ντας ότι, όταν το

2019 ολοκληρωθε­ί η ηλεκτροκίν­ηση στον άξονα Θεσσαλονίκ­η - Αθήνα, τότε «τα τρένα θα πραγματοπο­ιούν τη διαδρομή σε λιγότερο από 4 ώρες και θα είναι πλήρως ανταγωνιστ­ικά με τις αεροπορικέ­ς εταιρείες». Σημείωσε δε ότι, με την ολοκλήρωση και της τηλεδιοίκη­σης και των έργων σήμανσης, «τότε θα έχουμε πραγματικά μια τελείως διαφορετικ­ή εθνική υποδομή, με ταχύτητες που θα φτάνουν τα 200 χλμ./ώρα σε πολλά από τα σημεία του δικτύου. Τότε θα μπορέσουμε να βάλουμε και τα πιο υψηλής ταχύτητας τρένα».

I[SID:12231812]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece