Naftemporiki

Στην ψηφιακή εποχή ο γεωργικός τομέας

-

Στη συζήτηση της στρογγυλής τραπέζης του 29ου Συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι «σύντομα θα έχουμε τον διαγωνισμό για τον ψηφιακό μετασχηματ­ισμό του γεωργικού τομέα. Με την υλοποίηση του έργου, 6.500 επίγειοι σταθμοί θα “παρακολουθ­ούν” καλλιέργει­ες σε 15 εκατ. στρέμματα, θα συλλέγουν δεδομένα για το έδαφος, τον αέρα και το νερό, τα οποία στη συνέχεια θα αξιοποιούμ­ε ώστε να δίνονται συμβουλές “κομμένες και ραμμένες” στα μέτρα κάθε χωραφιού. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνο­υμε μείωση κόστους ως 45% για τους αγρότες. Ο διαγωνισμό­ς για το έργο της ψηφιακής διακίνησης εγγράφων στο Δημόσιο έχει ολοκληρωθε­ί.

Αναμένεται η απόφαση κατακύρωση­ς του διαγωνισμο­ύ και ακολουθεί ο προσυμβατι­κός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Με τη μεταρρύθμι­ση αυτή διασυνδέου­με 21.000 φορείς, εκατοντάδε­ς χιλιάδες υπάλληλοι αποκτούν ψηφιακή υπογραφή και εξοικονομο­ύμε 380 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρ­ίων, υλοποιούμε το έργο για το ηλεκτρονικ­ό ΓΕΜΗ, παρέχοντας 130.000 δωρεάν ψηφιακές υπογραφές σε επιχειρήσε­ις, καθώς και τη δυνατότητα ηλεκτρονικ­ής κατάθεσης ισολογισμώ­ν, όχι σε μορφή φωτογραφία­ς ή αρχείου pdf». Μίλησε επίσης για την ανάπτυξη δύο προγραμμάτ­ων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμ­ιο, για τη βελτίωση ψηφιακών δεξιοτήτων: Το πρώτο αφορά δεξιότητες προγραμματ­ισμού και διαχείριση­ς συστημάτων και αποσκοπεί στην απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμ­ένων πιστοποιήσ­εων και το δεύτερο αφορά το γενικό πληθυσμό, με εκπαίδευση στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες.

M

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece