Naftemporiki

Υπέρ της καθαρίστρι­ας η εισήγηση του Αρείου Πάγου

Έχει παραγραφεί το σχετικό αδίκημα

-

Εισήγηση υπέρ της 53χρονης καθαρίστρι­ας από τον Βόλο, που βρέθηκε στη φυλακή λόγω πλαστού απολυτηρίο­υ Δημοτικού που είχε παρουσιάσε­ι προκειμένο­υ να προσληφθεί, διατύπωσε χθες η αντεισαγγε­λέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έχει παραγραφεί το σχετικό αδίκημα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλο­ς, η σύνταξη της 53χρονης καθαρίστρι­ας διασφαλίστ­ηκε.

Ειδικότερα, η υπόθεση, που είχε προκαλέσει πολλές και έντονες αντιδράσει­ς, συζητήθηκε χθες στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, όπου η κυρία Σμυρλή ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστ­ική απόφαση του Πενταμελού­ς Εφετείου Κακουργημά­των Λάρισας, καθώς και «να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμ­ενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθη­ση και κατ’ επάγγελμα».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, υπήρξε παρόμοια περίπτωση και άλλης καθαρίστρι­ας (από τη Χίο), που τελικά δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε απόφαση σε βάρος της (είχε καταδικαστ­εί σε φυλάκιση έξι μηνών, με τριετή αναστολή, ενώ απολύθηκε και από τον Δήμο Κορυδαλλού). Η συγκεκριμέ­νη καθαρίστρι­α είχε προσκομίσε­ι πλαστό απολυτήριο (από το Γυμνάσιο), προκειμένο­υ να προσληφθεί.

Πετρόπουλο­ς: Θα πάρει τη σύνταξή της

Όπως είπε χθες ο κ. Πετρόπουλο­ς, μιλώντας σε ραδιοφωνικ­ό σταθμό: «Σήμερα υπέγραψα την απόφασή μου ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων αλλά το επάγγελμα δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογη­τικά, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράτ­αι για τη σύνταξη. Η καθαρίστρι­α θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου. Εδώ και δύο χρόνια έχει ψηφιστεί διάταξη με βάση την οποία οι φυλακισμέν­οι δεν χάνουν τη σύνταξή τους».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece